Στην εκπομπή MEGA MAG μίλησε ο πατέρας Ανδρέας Μαρκόπουλος, εφημέριος του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά, αναφορικά με το σταδιακό άνοιγμα των εκκλησιών.

«Οι ανακοινώσεις μας ικανοποιούν. Θα συνέλθει η ιεραρχία της Ελλάδος για τα διαδικαστικά των ενοριών, ώστε να έχουμε ένα πλάνο να τηρούμε και εμείς οι ιερείς στο ναό. Δεν είναι μόνο οι Θείες Λειτουργίες, είναι και τα Μυστήρια», σημείωσε ο πατέρας Ανδρέας.

«Η ενορία θα έχει ένα πρόβλημα, γατί με όλα αυτά που λέει η επιδημιολογική κοινότητα, πάντα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας», πρόσθεσε.

«Ο ναός ο δικός μας είναι πολύ μεγάλος, έχει ένα μεγάλο προαύλιο. Αν χρειαστεί θα κάνουμε εξωτερικές λειτουργίες. Αλλά είναι τόσο μεγάλος ο ναός, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Επίσης υπάρχει αντισηπτικό, αλλά και εθελοντές που μπορούν αν χρειαστεί να βάλουν κάποια τάξη σε ό,τι αφορά στις αποστάσεις», τόνισε ο ίδιος.

«Ο Θεός εποπτεύει όλη αυτή τη διαδικασία. Για βαφτίσια και γάμους δεν μας έχουν δοθεί ακόμη οδηγίες», κατέληξε ο πατέρας Ανδρέας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.