Σε πέντε ημέρες, θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα. Όλοι μας βάλαμε στα σπίτια μας Χριστουγεννιάτικο δένδρο και το στολίσαμε. Στολίσαμε τα μπαλκόνια και τις ταράτσες, ακόμα και τα φυσικά δένδρα με πλήθος από φώτα και λαμπάκια.

Ψωνίσαμε δένδρα και δώρα και τρόφιμα πολλά, γαλοπούλα, κοτόπουλο και γλυκά για ένα πλούσιο γιορταστικό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Λέμε ότι λατρεύουμε τον Χριστό, σαν αληθινό Θεό και Σωτήρα μας. Αν το πιστεύουμε αυτό το πράγμα, μπορούμε να το αποδείξουμε με έργα και πράξεις.
Τα καλύτερα Χριστούγεννα είναι εκείνα τα Χριστούγεννα που τα κάνουμε με τον Χριστό μαζί. Αυτό θα πει Χριστούγεννα: Να ζήσουμε τον Χριστό εκείνην την ημέρα μέσα στην καρδιά μας. Να Τον κλείσουμε μέσα στην καρδιά μας, με τη Θεία Κοινωνία και τους ωραίους ύμνους. Να γίνει η καρδιά μας μία φάτνη, γεμάτη με την παρουσία του μικρού Χριστού!

Οι Χριστιανοί μέσα σ’ αυτό το κατανυκτικό κλίμα καλούνται να προσέλθουν στο Μυστήριο της Θείας Εξομολόγησης για να καθαρίσουν τις καρδιές τους και να δεχτούν μέσα τους με τη Θεία Κοινωνία τον πάντοτε αναγεννώμενο Σωτήρα Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Η Εκκλησία μας επίσης ορίζει μια μακρά περίοδο εορτασμού και χαράς (10 ημέρες από τα Χριστούγεννα ως τα Φώτα), χωρίς νηστεία, αλλά αυτό δε σημαίνει χωρίς εγκράτεια. Με το Χριστό μέσα στην καρδιά μας η ύπαρξή μας προσανατολίζεται περισσότερο στην αγάπη προς τους συνανθρώπους μας. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ανάγκη την έμπρακτη εκδήλωση της αγάπης αυτής. Όχι τόσο την υλική υποστήριξη ή τουλάχιστον όχι μόνο αυτή, αλλά κυρίως τη φυσική παρουσία μας, ένα χαμόγελο, ένα φιλί, μια ζεστή αγκαλιά, την επιβεβαίωση ότι δεν είναι μόνοι, ότι τους αγαπούμε και τους νοιαζόμαστε.

Ας κάνουμε τα φετινή Χριστούγεννα την καρδιά μας φάτνη για να ξαναγεννηθεί ο Χριστός και την αναγέννηση αυτή να την μετατρέψουμε σε αληθινή Χριστιανική Αγάπη για τους συνανθρώπους μας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.