Την Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος άγει τα ονομαστήριά του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος θα εορτάσει την ονομαστική του εορτή μόνο με Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί το πρωί της 3ης Οκτωβρίου 2022 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, χωρίς περαιτέρω εκδηλώσεις και χωρίς να δεχθεί επισκέψεις στο Επισκοπείο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου:
Ανακοινώνεται στο ευσεβές πλήρωμα της Θεοσώστου Επαρχίας μας ότι την Δευτέρα, 3ην Οκτωβρίου 2022, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος άγει τα ονομαστήριά του.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα εορτάσει την ονομαστική του εορτή, λόγω και της ενάρξεως των εργασιών της Ι. Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη 4ηνΟκτωβρίου 2022, μόνο με Θ. Λειτουργία που θα τελεσθεί το πρωί της 3ης Οκτωβρίου 2022 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, χωρίς περαιτέρω εορταστικές προς τιμήν του κοσμικές εκδηλώσεις και χωρίς να δεχθεί επισκέψεις εκ μέρους του Ποιμνίου του στο Επισκοπείο. Ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου την Κυριακή 2αν Οκτωβρίου 2022 θα τελεσθεί ιδιωτικώς, άνευ άλλης εορταστικής Εκδηλώσεως, στο Επισκοπείο.
Στην Θ. Λειτουργία, κατά την οποία θα τελεσθεί και το τετραετές Μνημόσυνο της μακαριστής μητρός του Ασπασίας Γ. Μαντάλου, θα τεθούν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου προς προσκύνηση και αγιασμό όσων επιθυμούν να συμπροσευχηθούν κατ’ αυτήν υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο οποίος θυσιαστικά αναλώνεται υπέρ της δόξης του Τρισαγίου Θεού και έπαινον της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας και υπέρ της πνευματικής οικοδομής του θεόθεν εμπεπιστευμένου Ποιμνίου του, αλλά και υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της αοιδίμου μητρός του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.