Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών από την Πάτρα, την Αχαΐα, καθώς και άλλα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού, τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αποστόλου Ανδρέου, στην πόλη των Πατρών.

Της Ιεράς Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε θεολογικώτατα και διδακτικότατα τον θείο λόγο.

Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος (συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος), Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με θερμούς λόγους καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς και ευχήθηκε προσωπικώς, αλλά και εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Πατραϊκού λαού, τα δέοντα.

Η εορτή του Αποστόλου Ανδρέου εφέτος, τελείται μέσα σε ιδιαιτέρως πανευφρόσυνο κλίμα, αφού οι καρδιές των Πατρινών, σκιρτούν από χαρά, λόγω της αγιοκατατάξεωςτου Οσίου Γερβασίου, του εν Πάτραις από την Αγία και Ιερά Σύνοδοαπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.