Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς τελέσθηκε απόψε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επι τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιουστίνου, του Φιλοσόφου και Μάρτυρος, και τοις Ονοματηρίοις του επιχωρίου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος, Αννέων κ. Μακαρίου, Ατλάντας κ. Αλεξίου, Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Κοζάνης κ. Παύλου, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Κίτρους κ. Γεωργίου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και πληθύος Πρεσβυτέρων από την Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς και άλλες Εκκλησιαστικές Επαρχίες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος ευχαρίστησε με θερμούς και συγκινητικούς λόγους τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, για την άφιξη και την επί έξι ημέρες παραμονή στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς της τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, διά χειρών του Ηγουμένου της, Αρχιμ. Ευδοκίμου.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στον περί Αναστάσεως του Κυρίου λόγο του Αγίου Ιουστίνου, υπογραμμίζοντας την αναγέννηση κάθε πτυχής της ζωής του ανθρώπου, που είχε αλλοιωθεί από το προπατορικό αμάρτημα, και την ανάδειξη της μοναδικότητας του ανθρώπινου προσώπου.

 

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.