Σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 27 Μαΐου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο κτήτορας της Μονής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, συγχοροστατούντων των Θεοφ. Επισκόπων, Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου και Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και του Καθηγουμένου της Μονής Γέροντα Πολυκάρπου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στους Αγίους 318 Θεοφόρους Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου και στην σημασία της συμμετοχής των χριστιανών στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας.

«Πολλοί χριστιανοί, δυστυχώς, έχουν απομακρυνθεί από την Εκκλησία, πρέπει όμως να ξέρουμε ότι μόνο μέσα στην Εκκλησία σωζόμαστε. Και ο πιο αμαρτωλός ιερεύς που τελεί τα Ιερά Μυστήρια μεταδίδει την Χάρη του Θεού στον καθένα μας, γι’ αυτό πρέπει με ευλάβεια να ασπάζεστε το τίμιο ράσο» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νικαίας.

Κλείνοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ευχήθηκε ο Θεός να στηρίζει την Ελλάδα, τον κλήρο και τον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως, να έχουμε ειρήνη, ομόνοια, αγάπη και να είμαστε πάντοτε μέσα στα Άγια και Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας.

Να σημειωθεί ότι στον εσπερινό συμμετείχαν νέοι από τις Ενοριακές Κατηχητικές Συνάξεις και πλήθος λαού, που προσέρχονται στο Μοναστήρι καθ’ όλη την διάρκεια του έτους για να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία των Αγίων.

Τέλος, αύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου, το οποίο θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι ΕΡΤ2 από τις 8 το πρωί έως τις 11π.μ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.