Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Περιστέρι.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, των Θεοφ. Επισκόπων, Ρωγών κ. Φιλοθέου, Αρσινόης κ. Βασιλείου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και του Οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του.

Τον Θείο Λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εξέφρασε αρχικά τη χαρά και τη συγκίνηση, για την παρουσία του στη σημερινή Δοξολογία.

Έπειτα, έκανε μια σύντομη ανασκόπηση στη ζωή και στο έργο του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ο οποίος υπήρξε ο ασκητής και ο διδάσκαλος της Ορθοδόξου πίστεως, ο οποίος βοηθάει μέχρι και σήμερα στη θεραπεία των ανθρώπων από τις πνευματικές πληγές, χάρη στα Ιερά συγγράματα και τα ποιήματα του, τα οποία άφησε πίσω του για να τα ψάλλουμε εμείς έως και σήμερα, δίνοντας τα πάντα για την εκκλησία.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους τον φετινό πανηγυρικό εσπερινό των ονομαστηρίων του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γρηγόριος τόνισε χαρακτηριστικά, πως η γέννηση του καθενός μας, είναι ένα απλό γεγονός που καταγράφεται στην ιστορία, τα ονομαστήρια μας όμως είναι η γέννηση του Αγίου που φέρουμε το όνομα, στη Βασιλεία του. Έτσι, η Εκκλησία έχει δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στον εορτασμό της γέννησης του Αγίου μέσα μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.