Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους στον ομώνυμο Ιερό Ναό ατα Λενταριανά Χανίων όπου διακονεί ως Ιερατικός Προϊστάμενος ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Του Πολυαρχιερατικού Συλλείτουργου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμονας και συνιερούργησαν μαζί του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαφίτας κ. Δημήτριος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ο οποίος και ευγνωμόνος ευχαρίστησε τους τρεις Ιεράρχες για την χαρά και την τιμή της παρουσίας τους.

Toν Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων ο οποίος ανέπτυξε την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας αναλύοντας βαθιές θεολογικές αλήθεις και έννοιες και τονίζοντας στο τέλος της ομιλίας του ότι η Ελλάδα είναι χώρα που πάντα στη μακραίωνη ιστορία της είχε εμπιστευτεί την τύχη της στα χέρια του Θεού. Σήμερα όση προσπάθεια και αν γίνεται να αποχριστιανιστεί αυτός ο τόπος, ο Θεός είναι βαλμένος στο DNA των Ελλήνων και δεν μπορεί να φύγει ποτέ.

Το παρών στην λατρευτική σύναξη έδωσε η τ. Υπουργός κ. Ντόρα Μκακογιάννη, ο Περιφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολυπληθές εκκλησίασμα που ήρθε να προσκυνήσει στη χάρη του Αγίου Χαραλάμπους.

Ως ένδειξη τιμής πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος του Ναού π. Δαμασκηνός Λιονάκης, προσέφερε διά μέσου του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη μία περγαμηνή με το Απολυτίκιο του Αγίου, γιατί στα πρώτα βήματα και ξεκίνημα του Ιερού αυτού Ναού ο πατέρας της κ. Κων/νος Μητσοτάκης ήταν ένας από εκείνους που βοήθησαν τόσο στο Ναό όσο και στη λειτουργία των πρώτων συσσιτίων της Ενορίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.