Ολοκληρώθηκαν σήμερα 26-6-2022 οι εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες συνδέονται με την επέτειο 300 ετών από την γέννηση του Αγίου Αθανασίου του Παρίου και 100 ετών από την γέννηση του μακαριστού Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού Αμβροσίου Β’.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, ο οποίος κατά την διάρκεια του «Κοινωνικού» κήρυξε και τον θείο λόγο, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Καλλινίκου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου.

Προ της Απολύσεως τελέσθηκε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού Αμβροσίου του Β’ καθώς και το Μνημόσυνο της αειμνήστου Αικατερίνης, μητέρας του εκλεκτού συνεργάτου και Μέλους της Δ.Ε. του Ιερού Προσκυνήματος κ. Γεωργίου Καπούτσου. Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς που συμμετείχαν σε αυτή την πνευματική χαρά και αγαλλίαση των ημερών, τον Πάριο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας, Αρχιμ. Σωτήριο Κοσμόπουλο, τον παρεπιδημούντα Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, Αρχιμ. Φιλάρετο Σπανόπουλο, την Βουλευτή Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού, τους τοπικούς άρχοντες, τα μέλη της Δ.Ε. του Ιερού Προσκυνήματος, τη χορωδία των ιεροψαλτών που υπό την χοραρχία του κ. Σπυρίδωνος Παυλάκη απέδωσε τους εκκλησιαστικούς ύμνους καθώς και όλους τους ευλαβείς χριστιανούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.