Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή της Συνάξεως των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα) Περιστερίου.

Στο συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και του Οικείου Ποιμενάρχη, Περιστερίου κ. Γρηγορίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή, όπου ο Χριστός έστειλε τους Απόστολους ανά δυο, χωρισμένους σε έξι ομάδες, στην περιοχή της Ιουδαίας να κηρύξουν όσα άκουσαν από το στόμα του να κηρύσσονται και τους έδωσε δύναμη και δικαίωμα να κάνουν θαύματα.

Όταν εκείνοι επέστρεψαν και ο Χριστός τους ρώτησε πως πήγε η περιοδεία, εκείνοι απάντησαν «Κύριε, και τα δαιμόνια υποτάσσονται στη θαυματουργική δύναμη», την οποία πίστεψαν πως έχουν αυτοί, αντί να πούνε πως πολλοί πίστεψαν στο Λόγο σου. Έτσι, αργότερα, ο Χριστός φαίνεται να τους παιδαγωγεί.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Περιστέριου κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που λάμπρυναν με την παρουσία τους τη φετινή πανήγυρη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.