Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας τελέσθηκε σήμερα το πρωί, επί τη συμπληρώσει τριών ετών από της εις Κύριον Εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου, του Τηνίου, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία,προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β', συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, Θηβών κ. Γεωργίου, Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου και του προσκαλεσαμένου αυτούς, κατά πάντα αξίου διαδόχου του Μακαριστού Νικολάου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος υπερβαλόντως ετίμησε τον προκάτοχό του, λόγοις και έργοις, και την παρουσία οικογενών του αειμνήστου Τηνίου Αρχιερέως, του Υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Οικονόμου, του Βουλευτού του Νομού, του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου Λαμίας, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, Ενδοξοτάτων Αξιωματικών του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλών πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία το θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολ.Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου εν Ελλάδι, εκ των πρώτων συνεργατών του αοιδίμου Νικολάου, αναφερθείς στην προσωπικότητα και το έργο του, τελέσθηκε ιερό Μνημόσυνο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και, στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, φιλοτεχνηθείσης υπό του Τηνίου Καλλιτέχνου κ. Ιακώβου Μαλακατέ και του υιού του Γεωργίου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου του Αγίου Εφραίμ, στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπολεως, εμβληματικό έργο του μακαριστού Ιεράρχου, στην οποία ο κ. Μαλακατές, με συγκινητικούς λόγους, κατέθεσε μυρτιές από τον Πύργο της Τήνου.
Ακολούθως, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου έλαβε χώρα Θεολογικό-Φιλολογικό Μνημόσυνο προς τιμήν του Μακαριστού Νικολάου, στο οποίο προσήλθε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά το οποίο προβλήθηκε σύντομο οπτικοακουστικό αφιέρωμα και ομίλησαν ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με θέμα «Τήνος-Μητέρα και Τροφός Ιερατικών Κλήσεων», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος με θέμα: «Αρχή άνδρα δείκνυσι», ο Ελλογιμώτατος κ. Απόστολος Νικολαΐδης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η Ποιμαντική Αξία των Εκκλησιαστικών ΜΜΕ», και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τους παραστάντες Αρχιερείς, ομίλησε με θέμα «Λαβέ την παρακαταθήκην ταύτην», αναγνώσας ωραίο κείμενο περί Επισκόπου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Η Εκδήλωση επελέγη με δημοτικό τραγούδι με θέμα «τον πόθο για την επιστροφή στην ιδιαίτερη πατρίδα», που απέδωσε ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.