Στη Γυναικεία Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Zwierki, πανηγύρισε ο Ιερός Μοναστηριακός Ναός Αγ. Γαβριήλ Ζαμπλουντόφσκι, στις 2-3 Μαΐου. Ιερούργησε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. Κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας, ειπώθηκαν προσευχές για ειρήνη στην Ουκρανία. Μετά την Θεία λειτουργία τελέστηκε πανηγυρική λιτανεία γύρω από τον κυρίως ναό της Μονής.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Με αφορμή τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Αγ. Γαβριήλ, ο Μακαριώτατος είπε ότι «διανύουμε μια όμορφη περίοδο στη ζωή της Εκκλησίας, την Ανάσταση του Κυρίου καθώς και την 30η επέτειο από την επιστροφή των ιερών λειψάνων του Αγ. Γαβριήλ».

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος τόνισε «το να είσαι Ορθόδοξος Χριστιανός σημαίνει το να είσαι υπεύθυνος άνθρωπος, και το να έχεις επίγνωση της πίστης σου. Η Ορθοδοξία είναι αγάπη, ειρήνη, αρμονία, και ό,τι ενώνει τον κόσμο».

Απευθυνόμενος στους νέους, έκανε έκκληση να μάθουν ιστορία, ιδιαίτερα αυτήν που εξιστορούν οι γονείς, να μπορούν να υπερασπιστούν την πίστη τους, και να εκκλησιάζονται. «Γίνονται τόσα πολλά σκάνδαλα στον σημερινό κόσμο. Επομένως, ας είναι ο Αγ Γαβριήλ το πνευματικό μας στήριγμα στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας», κατέληξε ο Μακαριώτατος.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.