ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΣΑΒΒΑΣ – Ο σύγχρονος χριστιανισμός βιώνει δύκολες και περίπλοκες εποχές.

Αναφύονται στις κοινωνίες ολοένα και περισσότερες συγκρούσεις, εθνικές και θρησκευτικές διαφορές, επεσήμανε στο μήνυμα επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο Μακαριώτατος μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββας, αναφερόμενος ιδιαιτέρως στα τραγικά γεγονότα στους Αγίους Τόπους και τις διώξεις, τις οποίες υφίστανται οι ορθόδοξοι στην Ουκρανία.

«Στην όμορη με την Πολωνία Ουκρανία η συνεχιζόμενη ένοπλη σύγκρουση επεκτάθηκε και στο θρησκευτικό έδαφος, διαπίστωσε ο Μακαριώτατος, επήλθε η διαίρεση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, συνεχίζονται οι διώξεις, αρπάζονται με τη βία ιερά σεβάσματα, επικρατεί στη χώρα αταξία. Ο κόσμος, που δημιουργήθηκε από τον Θεό, απώλεσε την αρχική του αρμονία: και ο κόσμος όλος εν τω πονηρώ κείται» (Α΄ Ιω. 5.19).

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας κάλεσε τους πιστούς να αναλάβουν από κοινού τον αγώνα της νηστείας, της ένθερμης προσευχής και της πνευματικής κάθαρσης. «Αυτές οι ενέργειες ας γίνουν θυσία ευάρεστη στον Θεό, η οποία θα γίνει αποδεκτή χάρη στον τερματισμό όλων των ταραχών και συγκρούσεων ανά τον κόσμο», τόνισε ο Μακαριώτατος μητροπολίτης Σάββας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.