ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Η ετήσια συνέλευση των κληρικών της Επαρχίας Πσέμυσλ και Γκορλίτσε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Παϊσίου φιλοξενήθηκε στις 27 Μαΐου στο Ορθόδοξο Κέντρο Ελέους «Eleos» στο Gładyszów της νότιας Πολωνίας. Συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα εορτασμών με αφορμή την επικείμενη επέτειο των 1οο ετών αυτοκεφαλίας της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, έγινε αναφορά στις δραστηριότητες της αδελφότητας Ορθόδοξης νεολαίας, του Κέντρου Ορθοδόξου Πολιτισμού «Ελπίς » στο Γκορλίτσε, και του Κέντρου Ελέους «Eleos» στο Gładyszów.

Συζητήθηκε ακόμη το θέμα της ανακαίνισης ιστορικών ναών, της ανέγερσης ορθόδοξων ναών στο Gładyszów και στο Όρος Jawor της νοτιοδυτικής Πολωνίας, και της ανακαίνισης των κτιρίων του Κέντρου Ελέους “Eleos”. Συνοψίστηκε επίσης η φιλανθρωπική δράση της Επαρχίας Πσέμυσλ και Γκορλίτσε.

Έπειτα ακολούθησε η ομιλία του π. Michał Konyk από το χωριό Komańcza με τίτλο “Κατήχηση γονέων μέσω των παιδιών” .

Μετά τη συζήτηση, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Παΐσιος ευχαρίστησε τους κληρικούς για την διακονία στην εν Εκκλησία Ορθόδοξη Εκκλησία, ευχόμενος σε όλους πνευματική και σωματική δύναμη για να συνεχίσουν επάξια το έργο τους.

Μετά το συνέδριο, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Επισκοπικό Παιδικό Σπίτι και στη συνέχεια έγινε αυτοψία στις εργασίες ανέγερσης της νέας εκκλησίας στο Gładyszów.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.