«Σημειώνεται ότι το ετήσιο κόστος των πολλαπλών συντάξεων σε 167 νυν και πρώην κρατικούς αξιωματούχους ανέρχεται περίπου σε 4,5 εκ. ευρώ», αναφέρει Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλης , Ονούφριος Κουλλά.

Φωτιά πήρε το πάνελ της εκπομπής Αιχμές το απόγευμα, που συζήτησε το θέμα των πολλαπλών συντάξεων σε κρατικούς αξιωματούχους. Ένα θέμα διαχρονικό για το οποίο το ίδιο το κράτος ούτε και σήμερα δεν έχει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις. Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή, από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, το κράτος καταβάλλει σε 167 κρατικοί αξιωματούχους νυν και πρώην, πολλαπλές συντάξεις.

Το ερώτημα όμως που προκαλεί και το περί δικαίου αίσθημα, είναι πόσοι εξ αυτών λαμβάνουν διπλές ή ακόμη και τριπλές συντάξεις, οι οποίες στο σύνολο τους ξεπερνούν τις 10 με 12 χιλιάδες ευρώ τον μήνα. Παρόλο που το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση επικαλούμενο ότι η δεύτερη σύνταξη δεν καταβάλλεται από αυτό, ωστόσο όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή υπάρχουν όντως περιπτώσεις με διπλές ή τριπλές συντάξεις. Συγκεκριμένα διπλή ή τριπλή σύνταξη μπορούν να πάρει όποιος διετέλεσε …

Ποιοι παίρνουν τρείς συντάξεις:

Υπουργός ή Βουλευτής και Δήμαρχος

Υπουργός ή Βουλευτής και Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας

Υπουργός ή Βουλευτής και Επίτροπος

Υπουργός ή Βουλευτής και δημόσιος υπάλληλος

Δημόσιος υπάλληλος και Διοικητής ή Επίτροπος
«Η Κεντρική Τράπεζα ερωτηθείσα σχετικά για τις συντάξεις πρωην διοικητών, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στην εκπομπή επικαλούμενη την εμπιστευτικότητα του συμβολαίου ενός εκάστου διοικητή», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

«… Ως εκ τούτου, το αίτημά σας αναφορικά με την παροχή στοιχείων για τα ποσά συνταξιοδότησης πρώην Διοικητών της Κεντρικής Τράπεζας, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί καθ’ ότι αποτελεί πληροφόρηση που κατέχει η Κεντρική Τράπεζα υπό τον όρο τήρησης εμπιστευτικότητας και επαγγελματικού απορρήτου…», γράφει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.