Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου στην Κύπρο, π. Mihai Petre, παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Κλάους Βέρνερ Γιοχάνις, με το παράσημο «Πολιτιστική Αξία»… στο βαθμό του “Ιππότη” για την εδραίωση της εθνικής πνευματικότητας και του Ρουμάνικου πολιτισμού στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Το διάταγμα για την παρασημοφόρηση του π. Mihai Petre υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Ρουμανίας στις 6 Ιανουαρίου ως ένδειξη εκτίμησης “για την αφοσίωση με την οποία συμμετείχε στη διατήρηση της ταυτότητας των ρουμανικών κοινοτήτων στο εξωτερικό”, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας.

Ο π. Mihai Petre, πρώην καθηγητής στο Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο στο Μπουζάου, βρίσκεται στη Ρουμανική Ορθόδοξη κοινότητα στη Λευκωσία από το 1995.

Η δραστηριότητα αυτής της Ορθόδοξης κοινότητας στοχεύει στην ποιμαντική φροντίδα των Ρουμάνων στην επικράτεια της Κύπρου. Περιοδικά, η κοινότητα οργανώνει φιλανθρωπικά έργα και προγράμματα που έχουν σκοπό να βοηθήσουν τόσο τους Ρουμάνους που εγκαταστάθηκαν εκεί όσο και εκείνους στη Ρουμανία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.