Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022, στο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, δημοσιογραφική διάσκεψη για το «Πολιτιστικό καλοκαίρι Ταμασού 2022» στα πλαίσια των εορτασμών για τα 15 χρόνια από τη ανασύσταση της Μητροπόλεως.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας ανέφερε στη προσφώνηση του ότι το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι στη Ταμασό θα είναι αναβαθμισμένο λόγω και του ταυτόχρονου εορτασμού των 15χρονών από την ανασύσταση της Μητροπόλεως. «Οι εκδηλώσεις αυτές θα είναι αντεπίθεση πολιτισμού και ποιοτικής ψυχαγωγίας απέναντι στη μιζέρια, στη κρίση, στην κοινωνική αδικία και απογοήτευση και την οικονομική δυσφορία του ανθρώπου.»

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον ΟΠΑΠ Κύπρου, ο οποίος στηρίζει το πολιτιστικό καλοκαίρι και εξήρε την έμπρακτη εταιρική κοινωνική ευθύνη του οργανισμού. Ο Πανιερώτατος, εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του προς τον μεγάλο υποστηρικτή των εκδηλώσεων, την Altius Insurance, η οποία παρέδωσε επί τόπου την επιταγή υποστήριξης. Όπως είπε, «με τη στήριξη αυτή γίνεται πραγματικότητα, το όνειρο μας πολιτιστικά.»

Στο δικό του χαιρετισμό ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, κ. Δημήτρης Αλετράρης, εξέφρασε τη χαρά του για τα 15 χρόνια από την ανασύσταση της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, αλλά και το σεβασμό του για όλα όσα η Μητρόπολη προσέφερε προς όφελος της κοινωνίας και των ανθρώπων του τόπου μας. Επισήμανε την αξία της Μητρόπολης ως φορέας κοινωνικής αρωγής και ως πολιτιστικό κέντρο με πολυσήμαντες δράσεις. Ο κ. Αλετράρης αναφέρθηκε στη συναυλία που είχαν στηρίξει μερικούς μήνες πριν με τον συμβολικό τίτλο «Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα» η οποία κατέθεσε δύναμη ψυχής τόσο για τη συμμαχία των 8 συνδέσμων ασθενών αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία. Τελειώνοντας, αναφέρθηκε στην φράση την οποία ο Πανιερώτατος πολλές φορές έχει πει στον ίδιο, ότι «Χωρίς πολιτισμό, δεν έχουμε πατρίδα.»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.