Οι επιχειρήσεις θα έχουν την ίδια ένταση με αυτές στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας, λέει ο αρχηγός των IDF.

Ο αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι, επιβεβαιώνει με δηλώσεις του την Κυριακή ότι ο στρατός του Ισραήλ αρχίζει να επιχειρεί και στη νότια Γάζα, ενώ οι χερσαίες επιχειρήσεις συνεχίζονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Μιλώντας σε στρατιώτες στη Μεραρχία της Γάζας στο νότιο Ισραήλ, ο Χαλέβι είπε ότι «χθες, σήμερα, σκοτώσαμε διοικητές ταγμάτων [της Χαμάς], διοικητές λόχων και πολλά μέλη. Και χθες το πρωί ξεκινήσαμε την ίδια κίνηση στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας”».

Όπως πρόσθεσε θα είναι της ίδιας έντασης και της ίδιας αποτελεσματικότητας με τις επιχειρήσεις στη βόρεια Γάζα. «Οι διοικητές της Χαμάς θα συναντήσουν τις IDF παντού», είπε.

«Έχουμε τις δυνατότητες να το κάνουμε με τον πιο εμπεριστατωμένο τρόπο, και όπως το κάναμε με δύναμη και εμπεριστατωμένα στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, το κάνουμε και τώρα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, και επίσης συνεχίζουμε να εμβαθύνουμε τα επιτεύγματα στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», προσθέτει.

Εν τω μεταξύ, αναφέρουν οι Times of Israel, μη επαληθευμένα πλάνα που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο χθες Σάββατο έδειξαν ισραηλινά άρματα μάχης στη νότια Γάζα, σε σημείο στα βόρεια του Χαν Γιουνίς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Λωρίδα της Γάζας.

Και η Χαμάς, από την πλευρά της, έχει ισχυριστεί ότι συγκρούστηκε με στρατεύματα στην περιοχή.

Η Haaretz προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν σφοδροί βομβαρδισμοί κοντά στο Χαν Γιουνίς και την πόλη Ράφα, ακόμη νοτιότερα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, καθώς και σε τμήματα του βορρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι IDF διέταξαν την εκκένωση περισσότερων περιοχών μέσα και γύρω από το Χαν Γιουνίς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.