Σύμφωνα με την ενημέρωση του Μουσείου Άουσβιτς, η Βάντα Ομπιεντκόβα πέθανε από εξάντληση και ασθένεια, καθώς κρυβόταν με την οικογένειά της σε υπόγειο στη Μαριούπολη, από τις αρχές Μαρτίου.

Στην Μαριούπολη, πέθανε η 91χρονη Βάντα Ομπιεντκόβα, ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο Twitter το μουσείο Άουσβιτς.

«Στα 10 της χρόνια η Βάντα Σεμιόνοβνα Ομπιέντκοβα γλίτωσε από του Γερμανούς, επειδή είχε κρυφτεί σε ένα υπόγειο στην Μαριούπολη. 81 χρόνια μετά πέθανε σ ένα υπόγειο της ίδιας αυτής πόλης, θύμα αυτού του φοβερού πολέμου, κρυπτόμενη από τους Ρώσους» αναφέρεται στην ανάρτηση του μουσείου.

Το Μουσείο Άουσβιτς–Μπιρκενάου, επικαλείται τον ιστότοπο chabad.org, ο οποίος δημοσίευσε την ιστορία της ζωής της Ομπιέμντκοβα. Σύμφωνα με την κόρη της, Λαρίσα, από τις αρχές Μαρτίου η οικογένεια κρυβόταν στο υπόγειο ενός καταστήματος ειδών θέρμανσης. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ομπιέντκοβα ήταν τόσο άρρωστη και εξαντλημένη που δεν μπορούσε ούτε να σηκωθεί.

Στις 4 Απριλίου πέθανε. Η Λαρίσα είπε ότι την έθαψαν στο δημόσιο πάρκο που βρίσκεται «σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από την Αζοφική θάλασσα».

Η Βάντα Ομπιέντκοβα γεννήθηκε στην Μαριούπολη στις 8 Δεκεμβρίου του 1930. Τον Οκτώβριο του 1941 όταν στην πόλη άρχισαν οι διώξεις των ναζί κατά των εβραίων, σχεδόν όλη της η οικογένεια εκτελέστηκε. Ο πατέρας της μπόρεσε να την κρύψει στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε έως την απελευθέρωση της Μαριούπολης το 1943.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.