ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ: Βρισκόταν στη Ζαπορίζια για διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο απεσταλμένος του πάπα Φραγκίσκου στην Ουκρανία καρδινάλιος Κόνραντ Κραγιέφσκι διέτρεξε σήμερα σοβαρό κίνδυνο, όταν μετέβη με πούλμαν στην περιοχή της Ζαπορίζια για διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας μαζί με έναν καθολικό και έναν προτεστάντη επισκόπους.

Ξαφνικά, στο σημείο στο οποίο βρίσκονταν, άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο καρδινάλιος και οι άλλοι δύο κληρικοί, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κατάφεραν να απομακρυνθούν και είναι καλά στην υγεία τους.

«Ήταν η πρώτη φορά στην ζωή μου που δεν ήξερα προς τα πού να τρέξω για να σωθώ», είπε στους δημοσιογράφους ο απεσταλμένος του ποντίφικα.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Κυριακής μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού Ζωντανά. Όρθρος μετά της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής μετά της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού – Ευλογία και Αγιασμός. Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 στις 07.00 το πρωί. Ο Όσιος Ευμένιος ο Θαυματουργός και Επίσκοπος Γορτύνης. Η Αγία Αριάδνη η Μάρτυς. Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 07.00 – Κυριακής μετά της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κυριακή μετά την Ύψωση – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 07.00. Κυριακή μετά της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 18 Σεπτεμβρίου 2022 της Κυριακής Κυριακής μετά της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.00
ΟΡΘΡΟΣ Κυριακής. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Κυριακής μετά την Ύψωσιν – Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού . Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Κυριακη
Κυριακη μετά την Υψωση του Τιμιου Σταυρου
Κυριακη μετά της Υψωσεωσ του Τιμιου Σταυρου
Θεια λειτουργια Κυριακησ
Ορθρος Κυριακησ
Παρακληση
18 Σεπτεμβριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 118 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.