Τον δικό του αγώνα από το Κίεβο δίνει ο πατήρ Βλαδίμηρος και σε άπταιστα ελληνικά μίλησε για την καθημερινότητά του και για το συσσίτιο που φτιάχνει για αμάχους και τους στρατιώτες στην Ουκρανία.

Ο πατήρ Βλαδίμηρος, ο οποίος σπούδασε Θεολογία στη Θεσσαλονίκη είναι ιερέας της εκκλησίας Πετροπαβλίσκα και μίλησε στην εκπομπή Live News την ώρα μάλιστα που ακούγονταν εκρήξεις για τις εικόνες που αντικρίζει καθημερινά, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχει μπει στην 13η μέρα του.

«Ξυπνήσαμε το πρωί και ακούσαμε μία μεγάλη έκρηξη και μάθαμε ότι έχουν στοχεύσει στις αποθήκες. Είναι ακριβώς στο δρόμο που πάω για την εκκλησία, στην ενορία μου. Από εδώ περνάω με το αυτοκίνητο κάθε μέρα. Είναι στη μέση του δρόμου από το σπίτι για το ναό. Είχα περάσει λίγο πριν από την έκρηξη από το συγκεκριμένο σημείο», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος φεύγει φοβισμένος και κατευθύνεται προς τα δυτικά. «Πολλοί είναι αυτοί που έφυγαν για τη Δύση, είναι φοβισμένοι και χρειάζονται βοήθεια. Δεν έρχεται και ψωμί στα μέρη μας. Διανυκτερεύουν στον ναό μας περίπου 20 άτομα. Φτιάχνουμε ψωμί και δίνουμε στους ανθρώπους που έρχονται εδώ, αλλά και στέλνουμε και στις γύρω περιοχές».

«Δεν σκέφτομαι να φύγω, ο Θεός με θέλει εδώ. Μπορούσα υποθετικά να φύγω Δεν το σκέφτηκα να φύγω, πρέπει να είμαι εδώ», είπε και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να πιάσει όπλο στα χέρια του. Το δικό του όπλο, είπε, είναι η προσευχή και ο σταυρός του Κυρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.