Ένας νέος ψυχρός πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών, αυτή τη φορά με χιλιάδες στρατιώτες παρατεταγμένους με το χέρι στη σκανδάλη. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel η CIA έχει ήδη ενημερώσει τόσο την ομοσπονδιακή κυβέρνηση όσο και τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, πως η Ρωσία θα ανοίξει πυρ εναντίον της Ουκρανίας την ερχόμενη Τετάρτη.

Από τα νησιά Φίτζι, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δηλώνει πως η Αμερική είναι έτοιμη για όλα…ακόμη και για τις επόμενες ώρες εάν χρειαστεί.

“Συνεχίζουμε να βλέπουμε ανησυχητικές ενδείξεις ρωσικής  κλιμάκωσης, συμπεριλαμβανομένων νέων δυνάμεων που φτάνουν γύρω από τα σύνορα της Ουκρανίας. Βρισκόμαστε στο παράθυρο όταν μια ρωσική εισβολή θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, εάν το αποφασίσει ο Πρόεδρος Πούτιν. Αυτό περιλαμβάνει τις επόμενες ημέρες.”

Την ώρα που η CIA κατέχει με κάθε λεπτομέρεια τις διαδρομές των ρωσικών στρατευμάτων ακόμη και των καθηκόντων που θα αναλάβει η κάθε μονάδα, η Ρωσία κάνει λόγο για παραπληροφόρηση από τις δυτικές χώρες, αρνούμενη ενδεχόμενο εισβολής.

Με την διπλωματία των τελευταίων ημερών να έχει καταποντιστεί, τα υπερατλαντικά τηλέφωνα πέφτουν και πάλι σε μία ύστατη προσπάθεια να αποτραπούν οι σειρήνες πολέμου. Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν θα έχει νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν. Το ίδιο και με τον Εμανουέλ Μακρόν με τον οποίο μιλούσαν επί 1 και 40 λεπτά εκφράζοντας και οι δύο βούληση για διάλογο. Προηγήθηκε η επικοινωνία του Άντονι Μπλίνκεν με τον Ρώσο ομόλογο του. 

Άντονι Μπλίνκεν – Υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ 
“Μιλήσαμε για μια διπλωματική λύση για την απρόκλητη στρατιωτική συσσώρευση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Επανέλαβα πως η ρωσική επιθετικότητα θα αντιμετωπιστεί με μαζική και ενωμένη διατλαντική απάντηση”. 

ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΡΟΝ – ΑΡΟΝ

Την ίδια ώρα, μπροστά στον τρόμο μιας επίθεσης, άρον άρον σηκώνουν το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας από το Κίεβο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.