Ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε Navtex που χαρακτηρίζει «παράνομη» νέα τουρκική Navtex για έρευνες του Oruc Reis σε θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου.

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στη νέα πρόκληση της Άγκυρας η οποία εξέδωσε νέα παράνομη Navtex για έρευνες του Oruc Reis στην περιοχή μεταξύ Καστελλόριζου και Ρόδου.

Ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε Navtex που χαρακτηρίζει «παράνομη» νέα τουρκική Navtex για έρευνες του Oruc Reis σε θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου.

Η ελληνική Navtex αναφέρει ότι ο μη εξουσιοδοτημένος σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε Navtex που αφορά σε «παράνομη δραστηριότητα» σε περιοχή που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έχει την «αποκλειστική αρμοδιότητα να εκδίδει Navtex για τη συγκεκριμένη περιοχή».

Νωρίτερα, σήμερα, η Τουρκία εξέδωσε Navtex που παρατείνει τις έρευνες του Oruc Reis- που ολοκληρώνονταν με βάση προηγούμενη Navtex στις 23 Νοεμβρίου – έως τις 29 Νοεμβρίου σε περιοχή νότια και νοτιοανατολικά από το Καστελόριζο.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ DRONES

Οι κατάσκοποι υψηλής τεχνολογίας είναι σε θέση να καταγράψουν σημαντικά στοιχεία για τον αντίπαλο, να φωτογραφίσουν βάσεις και στρατόπεδα, να ελέγχουν τα σύνορα, αλλά και να κάνουν και αποστολές όπως η πρόσφατη στο Καστελλόριζο.

Εκεί όπου στις 26 Σεπτεμβρίου τουρκικό drone φαίνεται να έριξε μπαλόνια με κόκκινη μπογιά πάνω στην ελληνική σημαία ενώ έπαιζε συνεχώς τουρκικά εμβατήρια.

Επρόκειτο για μια «επίθεση» η οποία έγινε στο πλαίσιο ψυχολογικού πολέμου στον οποίο δείχνουν να ποντάρουν πολύ οι γείτονες.

Τους τελευταίους έξι μήνες, οπότε κι έχουν επιδεινωθεί οι σχέσεις των δύο χωρών, η παρουσία drones πάνω από το Αιγαίο είναι καθημερινό φαινόμενο.

Η τουρκική πλευρά δείχνει έτοιμη να αναβαθμίσει τον «ψηφιακό πόλεμο» με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών και με… παράτολμες αποστολές.

Ειδικά τώρα που το καθεστώς Ερντογάν προχώρησε σε νέες συλλήψεις στρατιωτικών και η πολεμική αεροπορία έχει έλλειψη από έμπειρους πιλότους.

Ομως, και η Ελλάδα, αντιλαμβανόμενη ότι δεν μπορεί να μείνει πίσω στον εν εξελίξει υβριδικό πόλεμο, εξοπλίζεται με drones τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και με συστήματα εδάφους που «τυφλώνουν» τους… υπερκατάσκοπους της Τουρκίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.