Η ολοένα και αυξανόμενη ενασχόληση πολλών πιστών στην επαρχία Πάφου σχετικά με τον άγιο Εφραίμ και την θαυματουργό του δράση, φαίνεται να προκαλεί ενδοεκκλησιαστικές έριδες και κόντρες.

Ο εκ των πρωτεργατών της ανέγερσης του ιερού ναού του αγίου παρά τη Μονή Αγίου Νεοφύτου, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης, απάντησε χθες με ιδιαίτερα έντονο τρόπο στις αναφορές κληρικού περί «εξαπάτησης» των πιστών από νεαρό ο οποίος υποστήριξε ότι θεραπεύθηκε χάρη στον άγιο Εφραίμ και που ανέλαβε την υλοποίηση οράματος για την ανέγερση ναού του αγίου στην Πάφο.

Ο εν λόγω κληρικός, που διαβιεί σε θρησκευτικό χώρο στο χωριό Λεμόνα, φέρεται να δήλωσε ότι ο εν λόγω πιστός είναι «απατεώνας» και ότι δεν πιστεύει στα όσα το άτομο αυτό εμφανίζει ως προσωπικές του επαφές με τον ίδιο τον άγιο. Απαντώντας στον γέροντα ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος έκανε λόγο για « απεχθή και ανάξια λόγου σχόλια ενός φερόμενου ως Γέροντα Εφραίμ» και τον κάλεσε να είναι ταπεινός και σεμνός αν θέλει να λέγεται μοναχός.

Αντίσταση από Αιτωλίας και Κυθήρων για Ανάσταση στις 9: Να συνεχισθεί ο διχασμός; Κυριακή Αναστάσεως ημέρα

« Ο αλλοπρόσαλλος αυτός «μοναχός» θα πρέπει να είναι προσεχτικός», είπε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης, « διότι όποιος δεν πιστεύει στα θαύματα του αγίου, δεν πιστεύει ούτε στον ίδιο τον Θεό. Είμαι βέβαιος ότι ο ίδιος ο άγιος Εφραίμ θα αναλάβει να διαχειρισθεί αυτό τον ασύνετο «γέροντα», ο οποίος προκαλεί με τις δηλώσεις του το θρησκευτικό αίσθημα του λαού. Και ευτυχώς ο λαός ξέρει να ξεχωρίζει τους τσαρλατάνους από τους σοβαρούς ανθρώπους».

Και μόνο ο τρόπος που ο γέροντας αυτός της Λεμόνας αναφέρεται σε διάφορους ανθρώπους, κατέληξε ο Αλέξιος Εγκλειστριώτης, φανερώνει τον χαρακτήρα του και την έλλειψη ήθους του φερόμενους ως μοναχού, κατά την έκφραση του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.