Η τουρκική πλευρά δείχνει έτοιμη να αναβαθμίσει τον «ψηφιακό πόλεμο» με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών και με… παράτολμες αποστολές.

Ειδικά τώρα που το καθεστώς Ερντογάν προχώρησε σε νέες συλλήψεις στρατιωτικών και η πολεμική αεροπορία έχει έλλειψη από έμπειρους πιλότους.

Ομως, και η Ελλάδα, αντιλαμβανόμενη ότι δεν μπορεί να μείνει πίσω στον εν εξελίξει υβριδικό πόλεμο, εξοπλίζεται με drones τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και με συστήματα εδάφους που «τυφλώνουν» τους… υπερκατάσκοπους της Τουρκίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», η τουρκική πλευρά ποντάρει πολλά στην ενεργοποίηση των ιπτάμενων κατασκόπων και χρησιμοποιεί πολλά κόλπα προκειμένου να «εισβάλει» από αέρος στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Οι κατάσκοποι υψηλής τεχνολογίας είναι σε θέση να καταγράψουν σημαντικά στοιχεία για τον αντίπαλο, να φωτογραφίσουν βάσεις και στρατόπεδα, να ελέγχουν τα σύνορα, αλλά και να κάνουν και αποστολές όπως η πρόσφατη στο Καστελλόριζο.

Εκεί όπου στις 26 Σεπτεμβρίου τουρκικό drone φαίνεται να έριξε μπαλόνια με κόκκινη μπογιά πάνω στην ελληνική σημαία ενώ έπαιζε συνεχώς τουρκικά εμβατήρια.

Επρόκειτο για μια «επίθεση» η οποία έγινε στο πλαίσιο ψυχολογικού πολέμου στον οποίο δείχνουν να ποντάρουν πολύ οι γείτονες.

Τους τελευταίους έξι μήνες, οπότε κι έχουν επιδεινωθεί οι σχέσεις των δύο χωρών, η παρουσία drones πάνω από το Αιγαίο είναι καθημερινό φαινόμενο.

Η τουρκική πλευρά δείχνει έτοιμη να αναβαθμίσει τον «ψηφιακό πόλεμο» με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών και με… παράτολμες αποστολές.

Και δεν είναι τα… παιχνίδια που βλέπουμε να κυκλοφορούν πολλές φορές, αλλά για ισχυρά όπλα κατασκοπείας που μπορούν να μετατραπούν ακόμη και σε φονικές μηχανές.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.