ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΝΙΑ: ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΝΙΑ: Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε η τεράστια καταστροφή που υπέστη το εμβληματικό κτήριο που άλλοτε φιλοξενούσε το Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά.

Στάχτη και αποκαήδια – Απέμεινε ο σκελετός ενός κτιρίου που γεμίζει θλίψη τα Χανιά για την τύχη ενός ιστορικού κτιρίου στο κέντρο της πόλης

Η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, στο πολεμικό μουσείο, στον πρώην στρατώνα, στα Χανιά, δίπλα στον δημοτικό κήπο, δεν άφησε τίποτα όρθιο στο ιστορικό κτίριο που φιλοξενούσε το πολεμικό μουσείο.

Η εικόνα την επόμενη ημέρα είναι απογοητευτική και θλιβερή στο κέντρο των Χανίων.

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση, το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς. Εσωτερικά τμήματα καθώς και η οροφή, έχουν καταρρεύσει τελείως.

Από χθες η τοπική κοινωνία είναι… μουδιασμένη καθώς δεν μπορεί να πιστέψει το μέγεθος της καταστροφής στο ιστορικό κτήριο του Πολεμικού Μουσείου.

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα που προκαλούν οργή και απογοήτευση στους κατοίκους αλλά και τους τοπικούς φορείς.

Η μεγαλύτερη απορία που εκφράζεται από τους πολίτες είτε μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε μέσω δηλώσεων εκπροσώπων των τοπικών αρχών είναι για ποιον λόγο το συγκεκριμένο κτήριο – που αποτελούσε κόσμημα για την πόλη – είχε αφεθεί στην… μοίρα του και είχε μετατραπεί χώρος όπου έμεναν μέσα ομάδες «περιθωριακών».

Το ιστορικό κτήριο στα Χανιά

Πρόκειται για ένα κτήριο το οποίο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ι. Σφακιανάκη και Τζανακάκη δίπλα στον Δημοτικό Κήπο στα Χανιά.
Χτίστηκε το 1870 σε σχέδια του ιταλού αρχιτέκτονα Μακούζο και χρησιμοποιήθηκε ως κτήριο των Ιταλικών Στρατώνων ενώ αποτελούσε ένα από τα χαρακτηριστικότερα μνημεία της πόλης το οποίο είχε κριθεί διατηρητέο.

Στην σύγχρονη εποχή αποτελούσε την στέγη του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά ωστόσο τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργούσε με τα εκθέματα να έχουν μεταφερθεί στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας.

Το κτήριο υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενώ συνεχόμενες ήταν οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής να περιέλθει το κτήριο στην αρμοδιότητά της προκειμένου να στεγάσει τον δήμο Χανίων.

Ανθρώπινο «χέρι» βλέπουν πίσω από την φωτιά οι αρχές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της πυροσβεστικής για να βρουν τα αίτια της φωτιάς ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα ανθρώπινου παράγοντα.

Το κτήριο του Πολεμικού Μουσείου – αν και για τους υπεύθυνους θεωρούνταν σφραγισμένο – χρησιμοποιούνταν από διάφορους ως κατάλυμα.
Μάλιστα, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε μία προσαγωγή ενός ατόμου που έμενε στο κτήριο ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό αν ευθύνεται για την φωτιά.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΝΙΑ: Θλιβερές εικόνες από την καταστροφή - Που στρέφονται οι έρευνες

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΝΙΑ: Θλιβερές εικόνες από την καταστροφή - Που στρέφονται οι έρευνες


ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΝΙΑ: Θλιβερές εικόνες από την καταστροφή - Που στρέφονται οι έρευνες


ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΝΙΑ: Θλιβερές εικόνες από την καταστροφή - Που στρέφονται οι έρευνες

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.