ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ : Απεργία θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους. Ειδήσεις, πότε αλλάζει η ώρα.

ΠΟΕ ΟΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑ: Οι δύο επόμενες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα. Ειδικότερα, στις 17:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος για να μην περάσουν διατάξεις όπως:

Η εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και η επαναφορά των ενώσεων προσώπων

Η κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας

Η δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών
Η κατάργηση της διαιτησίας και η απαξίωση του ΟΜΕΔ

ΠΟΕ ΟΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑ: Ο έλεγχος και η διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση
Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα

Τέλος, στις 18:30 το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια «κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης» με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα».

Η πρώτη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) που αντιδρά σε διάταξη του νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να εκχωρούν σε ιδιώτες τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Θα ακολουθήσει πορεία.

Στις 12 το μεσημέρι, φοιτητικοί σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια αντιδρώντας στις διατάξεις για την εκπαίδευση που συμπεριλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Αλλαγή ώρας 2019.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.