ΠΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑ: «Δεμένα» στα λιμάνια θα παραμείνουν την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου τα πλοία, καθώς η ΠΝΟ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία. Αυτό ανάγκασε ορισμένους που είχαν προγραμματίσει είτε να επιστρέψουν από διακοπές είτε να έρθουν Αθήνα για δουλειές να το κάνουν μια ημέρα νωρίτερα, καθώς την Δευτέρα δεν θα υπάρχει πλοίο διαθέσιμο.

Το Υπουργείου Τουρισμού αφήνει να διαρρεύσει πως ασκεί πιέσεις για την ομαλή επίλυση των διαφορών ακτοπλόων – ναυτεργατών.

Οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής (31.08.2018) με την Ένωση των Ακτοπλόων για το θέμα της υπογραφής νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα στην ακτοπλοΐα, προειδοποίησαν για την προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους.

Ο μηχανισμός του Υπουργείου Τουρισμού υπό τον φόβο αυτής της εξέλιξης με την απεργία στις 3 Σεπτεμβρίου έχει τεθεί σε συναγερμό και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς του τουρισμού σε όλους τους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας, τις τοπικές αρχές και τουριστικούς πράκτορες-ξενοδόχους, για την αποφυγή «εγκλωβισμού» ξένων τουριστών σε ελληνικούς προορισμούς, δίνοντας έμφαση σε εκείνους δίχως αεροπορική σύνδεση.

Παράλληλα, μέσω των Γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού παρέχει διαρκή ενημέρωση στους tour operators του εξωτερικού, αλλά και στις προξενικές αρχές ξένων χωρών στην Ελλάδα.

Η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, βρίσκεται σχεδόν σε 24ωρη επικοινωνία με τους αρμόδιους Υπουργούς, Φώτη Κουβέλη και Έφη Αχτσιόγλου, Περιφερειάρχες και εκπροσώπους φορέων του τουριστικού κλάδου.

Η απεργία της ΠΝΟ ήδη έχει δημιουργήσει «παρενέργειες», αφού χθες και σήμερα παρατηρείται συνωστισμός στα λιμάνια, ειδικά όσων πρόκειται να επιστρέψουν από τις διακοπές τους και σπεύδουν να προλάβουν τις κινητοποιήσεις.

Απεργία ΠΝΟ – Ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ, αναφέρει πως ζητά αυξήσεις στις συμβάσεις κατά 5%, αφού όπως λένε έχουν μείνει στάσιμες για χρόνια.

Παράλληλα προτάσσουν και μια σειρά άλλα αιτήματα όπως:

– Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων στα προ μνημονίων επίπεδα

– Αναστολή του άρθρου που αφορά τις μειωμένες συνθέσεις στα πλοία της ακτοπλοΐας

– Καταπολέμηση της μαύρης εργασίας

– Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τις κατηγορίες πλοίων για το 2018

– Εξασφάλιση καταβολής των δεδουλευμένων από όσους εφοπλιστές χρωστούν μισθούς σε ναυτεργάτες

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.