Συμπροσευχή και ευαισθητοποίηση κληρικών -πολιτών απο τον Σύνδεσμο των Εφημερίων της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου.

Το δικό τους θεολογικό μήνυμα αλλά και “κραυγή”αγωνίας στους ισχυρούς της γης για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος,της ανθρώπινης ζωής,μπροστά στα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής έστειλαν ο Μητροπολίτης Ανδρέας και οι ιερείς μέλη του συνδέσμου των εφημερίων της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου.

Ο Μητροπολίτης και τα μέλη του συνδέσμου ήταν και φέτος συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού τους με αφορμή την 1η Σεπτεμβρίου που είναι η αρχή της Ινδίκτου (της ενάρξεως του εκκλησιαστικού έτους),αλλά και που απο το 1989 το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει καθιερώσει η 1η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους να είναι αφιερωμένη ως ημέρα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.Κάθε χρόνο και σε διαφορετικές ενορίες,ο πρωτοπόρος ιερατικός σύνδεσμος πραγματοποιεί συμπροσευχή και ενημέρωση ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασια του φυσικού περιβάλλοντος,την δημιουργία του Θεού.

Η νέα συνάντηση του συνδέσμου,κληρικών,πιστών έγινε χθες το βράδυ στο προσκύνημα Παναγίας Κεράς στα Πάρτιρα, όπου τελέσθηκε νυχτερινή Θεία Λειτουργία για την αρχή της Ινδίκτου και την προστασία του περιβάλλοντος.Ο Ποιμενάρχης παρέστη στην Θεία Λειτουργία συμπροσευχόμενος, ενώ τέλεσε τρισάγιο για τους κεκοιμημένους κληρικούς της Μητρόπολης,αλλά και την ακολουθία της αρτοκλασίας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην καταστροφή του περιβαλλοντος,στον κίνδυνο της ανθρώπινης ζωής αλλά και στην σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος.Το όλο ζήτημα,όπως χαρακτηριστικά είπε,είναι πρωτίστως πνευματικό.

Παράλληλα ο κ.κ Ανδρέας χωρίς περιστροφές επέρριψε ευθύνες σε όλους και κυρίως στους ισχυρούς της γης που αυθαιρετούν,που δεν βοηθούν,δεν βαστάζουν αλλά καταπατούν τους λαούς. Ο ποιμενάρχης,οι ιερείς αλλά και οι συμμετέχοντες πολίτες παράλληλα με την προσευχή,ζήτησαν άμεσα από τους ισχυρούς της γης έμπρακτα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος,πριν είναι πολύ αργά για την ανθρώπινη ύπαρξη και τον ίδιο τον πλανήτη.Ο κκ Ανδρέας κλίνοντας ευχαρίστησε για την διοργάνωση τον σύνδεσμο κληρικών και τον πρόεδρο του,Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Πνευματικάκη.

Νωρίτερα από τον Σεβασμιώτατο έγινε ειδική αναφορά στην συμβολή και στο έργο του μακαριστού πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Κοκολάκη,ιδρυτή συνδέσμων εφημερίων και επιτίμου προέδρου της Ένωσης συνδέσμων κληρικών Κρήτης.Ο π Νικόλαος,όπως ανέφερε,ήταν μετά από επιθυμία μας ιδρυτής του συνδέσμου της Μητρόπολης,στήριζε θερμά τις ετήσιες συναντήσεις-σύμπροσευχές για το περιβάλλον του συνδέσμου της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου,Καστελίου,Βιαννου όπως και άλλων Μητροπόλεων καθώς είχε μεγάλη ευαισθησία και αγωνία στα θέματα περιβάλλοντος .

Στο προσκύνημα στην ενορία Παρτίρων την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης και οι Οικονόμοι: Ελευθέριος Γερακάκης και Νικόλαος Βαρελάς.Τέλος, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Πανοσ. Αρχιμ. Επιφάνιος Ζαχαράκης ανέγνωσε το σεπτό Πατριαρχικό γράμμα, για την προστασία του περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο πρόεδρος και ο ταμίας του Συνδέσμου Κληρικών Κρήτης,ο Πρωτοπρεσβύτερος Ζαχαρίας Αδαμάκης και ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Καλιοντζάκης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.