Οι κατηχήτριες του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης, με την ευχή του Γέροντός τους, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, πραγματοποίησαν, το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, μικρή «απόδραση» στη γειτονική πόλη των Σερρών.

Αρχικά, επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου. Στο όμορφο Βυζαντινό Μοναστήρι, ξεναγήθηκαν από φίλες μοναχές στους ανακαινισμένους, μετά την πυρκαγιά, χώρους: το Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη, την Τραπεζαρία. Θαύμασαν το συνδυασμό της καλαισθησίας με τα επιτεύγματα του πνευματικού αγώνα και εμπνεύστηκαν για επίταση των πνευματικών προσπαθειών.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγο. Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος έδωσε την ευχή του στα στελέχη της Μητρόπολης και επεσήμανε εύστοχα: «κάθε συντροφιά που έχει κεφαλή της τον Κύριο, νιώθει την ανάγκη να αποσύρεται ανά διαστήματα για να συμπνευματίζεται».
Η πνευματική απόδραση τελείωσε με το προσκύνημα του Τιμίου Σταυρού, τον οποίο η Ιερά Μονή Ξηροποτάμου, εδώ και πολλά χρόνια, κομίζει στα Πετροκέρασα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.