Χαίρεται και επαγάλλεται η Ι. Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου καθώς το διήμερο αυτό γεύθηκε μεγάλες πνευματικές χαρές και ευλογίες.

Η Αδελφότητα της Ι. Μονής Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης ευφράνθηκε χάριτος πολλής. Ο δόκιμος Μιχαήλ, κατόπιν τριετούς δοκιμασίας του, έλαβε το Αγγελικό Σχήμα, μετονομασθείς σε Συμεών (κατόπιν κληρώσεως εκ 3 ονομάτων). Την δε επαύριο τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου της Μονής π. Ευμενίου και η εις διάκονον χειροτονία του μοναχού π. Συμεών, τελουμένων υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Νουθετώντας τον νέο μοναχό ανέφερε ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος:

«Επέλεξες ελεύθερα την έλευση σου στο ιστορικό ετούτο Μοναστήρι της Παναγίας μας και, μετά την τριετή δοκιμασία, ήλθε η ώρα της εισόδου σου στο μυστήριο της μετάνοιας. Το αγγελικό σχήμα, «το ένδυμα της μετάνοιας», όπως το ονομάζει ο άγιος Συμεών Θεσσαλονίκης, το συγκαταλέγει ανάμεσα στα μυστήρια και το περιλαμβάνει στο μυστήριο της μετάνοιας. Και είναι όντως η μοναχική ζωή ένα διαρκές μυστήριο μετάνοιας καθώς, προκειμένου να αποκτήσει ο μοναχός εσωτερική ζωή και κατάσταση χάριτος, απαρνείται κάθε κοσμική παρηγοριά και παράκληση αφού ο πραγματικός του πλούτος κρύβεται στην εσωτερική ζωή που καλείται να καλλιεργήσει και να βιώσει. Ο μοναχός, όπως σημειώνει ο άγιος Γρηγόριος ο Σιναίτης, αναζητά να αποκτήσει «τον πολύτιμον μαργαρίτην».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.