ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Επιστολή απέστειλαν οι Λεωνίδας Μωυσίδης και Αντρέας Κυπριανού, κατά δήλωσιν τους πνευματικά αναστήματα του Αγίου Γέροντος Παισίου στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, με την οποία κοινοποιούν την πρόθεσή τους να κινηθούν νομικά κατά του Γρηγόρη Βαλλιανάτου για πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου σε εκπομπή.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Κύριε Διευθυντά,

Μετά λύπης διαπιστώσαμε πως ο κύριος Γρηγόρης Βαλλιανάτος δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας, όντας καλεσμένος, φυσική παρουσία σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, εν μέσω διενέξεως με δημοσιογράφο, προέβη στην ατιμωτική πράξη της κατάφωρης συκοφαντίας του Αγίου Γέροντος ημών, Παισίου του Αγιορείτου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για την εμπειρία του στο Άγιο Όρος, αρχικά άφησε τον χυδαίο υπαινιγμό, ο οποίος δεν ακούστηκε πολύ καλά στην εκπομπή αλλά ειπώθηκε ξεκάθαρα, πως δίπλα στον Γέροντα Παίσιο γίνονταν τα απίστευτα, υπονοώντας απρεπείς πράξεις που προσβάλλουν τον μοναχισμό.

Εν συνεχεία συμπλήρωσε «Στην εξομολόγηση τι λένε οι ιερείς στα gay παιδάκια; Θέλετε να σας πω εγώ τι έλεγε ο Παΐσιος που είναι και άγιος; Σε εμένα τα έλεγε στο Άγιο Όρος. Έλεγε να κάνετε μετάνοιες, να κάνετε προσφορά, να μην ξαναδείτε τον άνθρωπο που αγαπάτε που πέθανε από AIDS. Να λέει αυτές τις παπ…ες ένας άγιος;».

Γνωρίζοντας τον Μακαριστό Γέροντα από την δεκαετία του 1980 με συχνές επισκέψεις στο καλύβι του και στο Άγιο Όρος, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε τη μνήμη Του. Ουδέποτε ο Άγιος Γέροντας ομιλούσε κατ αυτόν τον τρόπο, ουδέποτε θα προέτρεπε έναν άνθρωπο να μην ξαναδεί το άτομο που αγαπούσε επειδή ήταν άρρωστος και επειδή είχαν ομοφυλοφυλική σχέση.

Τα ανωτέρω συνιστούν βαριά περίπτωση κατασυκοφάντησης νεκρούμ υπάγονται στα άρθρα 365, 363 του Ποινικού Κώδικα, Όποιος με τις πράξεις των άρθρων 361, 362 και 363 προσβάλλει τη μνήμη νεκρού ή την τιμή προσώπου που έχει κηρυχθεί άφαντο, τιμωρείται, με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας.

Τον καλούμε εξωδίκως να ανακαλέσει τα λεγόμενά του και να ζητήσει συγνώμη δημόσια για το βαρύ και απρεπές παράπτωμά του, ειδάλλως θα κινηθούμε νομικά.

Λεωνίδας Βυ. Μωυσίδης

Αντρέας Κυπριανού

ΠΗΓΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

π. Βησσαρίων
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.