Για τον αριθμό των δικαιούχων και το ύψος των ποσών θα εκδοθεί νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή για το μήνα Σεπτέμβριο.

– Καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για καλλιτέχνες, ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς (υπόλοιπα πληρωμών για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021).

– Καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης (υπόλοιπα πληρωμών για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021).

– Οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας-Μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (υπόλοιπα πληρωμών για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2021).

Για τον αριθμό των δικαιούχων και το ύψος των ποσών θα εκδοθεί νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΕΦΚΑ
2. Από τον e-ΕΦΚΑ, την περίοδο 4-8 Οκτωβρίου, θα γίνουν οι ακόλουθες καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

– 13,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 24.873 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

– 13,6 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 460 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– 12.600 ευρώ θα καταβληθούν σε 38 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.

ΟΑΕΔ
3. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 25 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 66.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– 24 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 5.500 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 700.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Για το διάστημα 4-8 Οκτωβρίου δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ.

Νοέµβριο προκαταβολές ΕΛΓΑ για τους πυρόπληκτους αγρότες Λακωνίας

Τον Νοέµβριο δροµολογείται να δοθεί µία προκαταβολή αποζηµιώσεων στους πυρόπληκτους αγρότες Λακωνίας, ενώ οι καταγραφές ζηµιών από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ αναµένεται να ολοκληρωθεί µέχρι τις αρχές της άνοιξης, οπότε και θα γίνει η εκκαθάριση των δικαιούχων. Τα παραπάνω αναφέρθηκαν, µεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια συνάντησης του βουλευτή Λακωνίας της Ν∆ Νεοκλή Κρητικού, µε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Αποζηµιώσεις ως τα Χριστούγεννα στους σταφυλοπαραγωγούς της Κορινθίας

Προκαταβολές αποζηµιώσεων έως τα Χριστούγεννα υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ στους σταφυλοπαραγωγούς της Κορινθίας, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν µεγάλες ζηµιές, καταρχήν από τον παγετό και στη συνέχεια από τον καύσωνα, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στις 23 Σεπτεµβρίου στο νοµό.

Ο κ. Λυκουρέντζος υποσχέθηκε πως «και το τελευταίο ευρώ που δικαιούνται θα το πάρουν», χωρίς όµως ορισµένο πλάνο πληρωµών δήλωσε ότι «µέχρι τα Χριστούγεννα οι παραγωγοί θα πάρουν τις αποζηµιώσεις τους, αλλά αν οι εκτιµήσεις έχουν καθυστερήσει, θα πάρουν οπωσδήποτε ένα µέρος των χρηµάτων».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.