Μέσα στο πνεύμα της αγάπης και της πνευματικής οικοδομής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος συμμετείχε σ ένα πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων με πρώτη την απονομή των βραβείων του Πανελλήνιου διαγωνισμού ζωγραφικής και ποίησης Α'βαθμιας και β'θμιας εκπαίδευσης στην Αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την ευθύνη είχε ο Σύλλογος Προστασίας και προβολής των Οχυρών Ρούπελ και Ιστίμπεη.

Ο Σεβασμιώτατος παρέστη, ομίλησε καταλλήλως στους γονείς και τους μαθητές που συμμετείχαν και απένειμε τα βραβεία,συγχαρείς τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση.

Την επομένη ημέρα 4 Μαΐου αναχώρησε οδικώς με κληρικούς για την Αθήνα όπου κατόπιν αδείας και ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, στον Ιερό Ναό της οδού Ψαρών Αθηνών ετέλεσε την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Μιλτιάδη Καστανά,εφημέριου του πιο πάνω Ιερού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος επι δεκαετία πριν την προαγωγή του υπηρέτησε για 10 χρόνια ως προϊστάμενος του Ιερού Ναού.

Ομίλησε καταλλήλως περί του μυστηρίου της λύπης και της χαράς που απορρέουν απο τον θάνατο μέσα απο την διδασκαλία της Εκκλησίας,αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου τόσο στους οικείους του όσο και στο πολυπληθές εκκλησίασμα της μεγάλης αυτής ενορίας των Αθηνών.

Την επομένη 5 Μαΐου επεσκέφθη την θεολογική Σχολή Αθηνών,όπου είχε συνάντηση με τον Κοσμήτορά της κ. Χρήστο Καραγιάννη και Καθηγητές της Σχολής,φίλους και γνώριμους του Σεβασμιωτάτου απο παλαιά.

Στην συνέχεια τιμητικά παρέστη στην ορκωμοσία των αποφοίτων του τετάρτου έτους μεταξύ των οποίων και ο αρχιδιάκονος της Ι. Μητροπόλεως π. Άνθιμος Κουρέας ο οποίος κατέχει και πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής.

Μετά το πέρας της όλης ευχάριστης τελετής αναχώρησε κατευθείαν για την Θεσσαλονίκη και από εκεί για Ουρανούπολη,όπου με ειδικό ταχύπλοο μετέβη στο αγ. Όρος και πιο συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος όπου με προεξάρχοντα τον προσκεκλημένο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, ετέλεσαν την πανηγυρική αγρυπνία για την εορτή του εφόρου της Μονής Αγ. Γεωργίου και την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Μαξίμου ο οποίος κατάγεται απο την Αλεξανδρούπολη και ο οποίος είναι γνώριμος απο μικρός των δύο Μητροπολιτών.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε εμπνευσμένα στη σύναξη των προσκυνητών στο Αρχονταρίκι της Μονής μετά από παράκληση του ηγουμένου Αλεξίου.

Ολοκληρωθείσης της πανηγύρεως αναχώρησε κατευθείαν για το Σιδηρόκαστρο όπου το απόγευμα εχοροστάτησε στον Εσπερινό της εορτής του αγ. Μακαρίου Επισκόπου Κορίνθου του Νοταρά,ο οποίος τιμάται κάθε χρόνο την Κυριακή του Παραλύτου στον Ναό του στην Ιερά Μονή των αγ. Κηρύκου και Ιουλίττης, παρόντων των Ιερέων,των Ιεροδιακόνων και πλήθους Χριστιανών.

Ομίλησε επίκαιρα,διένειμε τον άρτον και παρεκάθησε με όλους στο κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Αργά το βράδυ προσκληθείς από τον Σύλλογο Παφραίων ευλόγησε τον ετήσιο χορό τους,παρόντων άνω των 500 φίλων και μελών,ομιλήσας καταλλήλως τους παρισταμένους και συνεχάρει ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο τους για τις πλούσιες δραστηριότητες του Συλλόγου.

Την Κυριακή του Παραλύτου 7 Μαΐου εχοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας,στην πιο πάνω Ιερά Μονή και ομίλησε στους χριστιανούς που κατέκλυσαν την Ιερά Μονή για τις άπειρες προσπάθειες των ανθρώπων να καλυτερέψουν την ζωή τους σε αντιδιαστολή με την απλή και αθόρυβη παρουσία και ευλογία του Θεού,που συντρέχει τις ανάγκες των ανθρώπων που τους ανεβάζει στα ύψη της αγιότητας.

Τέλος παρεκάθησε με όλους στο επίσημο κέρασμα που πρόσφερε η Ιερά Μονή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.