Αγιασμός για το Σωματείο «Κοιτάω μπροστά».

Το απόγευμα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, μετά από πρόσκληση της προέδρου του νεοιδρυθέντος Σωματείου Ατόμων με αναπηρία Καστοριάς «Κοιτάω μπροστά» κ. Ειρήνης Χρηστάκη, τέλεσε τα εγκαίνια του νέου Γραφείου του Σωματείου.

Στα εγκαίνια μαζί με τον Μητροπολίτη παραβρέθηκαν οι Αρχές του τόπου για να στηρίξουν τις προσπάθειες του νέου Σωματείου, ώστε να αποκτήσουν και τα άτομα με αναπηρία ένα καλύτερο αύριο.

Στο τέλος του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε με συντομία στην θέση της Εκκλησίας για την αναπηρία και ευχαρίστησε την πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την πρόσκληση, την συνεχάρη και ευχήθηκε τα δέοντα για την πρόοδο του Σωματείου.

1η Σύναξη Κατηχητών

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την σύναξη των κατηχητών της Μητροπόλεως στην αίθουσα Ταβιθά του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους κατηχητές των διαφόρων ενοριών, να τους συμβουλέψει σε θέματα κατήχησης και να δώσει την κατευθυντήρια οδό με την οποία θα πραγματοποιηθούν φέτος τα κατηχητικά σχολεία. Είπε ότι για την κατήχηση, που είναι ταυτόσημη με την εκκλησιοποίηση, έχει σημασία και το περιεχόμενο, η ύλη του μαθήματος, και η ψυχική κατάσταση και έμπνευση του κατηχητή και η μέθοδος προσεγγίσεως των παιδιών και των νέων.

Υπογράμμισε δε το γεγονός ότι η Νεότητα και η Κατήχηση αποτελούν προτεραιότητες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας Αρχιμ. π. Στέφανο Σχοινά, τους Εφημερίους και τους Κατηχητές για την προσφορά τους στην ποιμαντική των νέων.

Εορτή του Αγίου Ευσταθίου στον Μελά

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου , ο σεπτός Ποιμενάρχης τέλεσε την θεία Λειτουργία στο ιστορικό χωριό Μελάς, που έλαβε το όνομά του από τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνος Παύλο Μελά.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι π. Σωκράτης Παπαδόπουλος, ο εφημέριος του χωριού π. Γαβριήλ Παπαδόπουλος, και ο διάκονος Παύλος.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε η πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Κάλλη Κυριακίδου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος περιέγραψε την εικόνα του Αγίου που βρίσκεται στο τέμπλο του Ιερού Ναού, στην οποία ιστορούνται περιφερειακά όλες οι σκηνές του βίου του. Οι σκηνές αυτές, είπε, δεν περιγράφουν απλώς μια ιστορία, έναν βίο ενός ανθρώπου, αλλά την κλήση του Χριστού και την νίκη του Μάρτυρος επί του κόσμου και του θανάτου.

Αγιασμός στην παιδική ποδοσφαιρική ομάδα του Μαυροχωρίου

Λίγο μετά το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Μητροπολίτης τέλεσε τον Αγιασμό της Παιδικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Μαυροχωρίου, μίλησε στους μικρούς ποδοσφαιριστές, στους γονείς και τους παράγοντες της ομάδας, και κέρασε τα παιδιά ένα παγωτό.

Οι γονείς των παιδιών προσέφεραν κεράσματα και ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο της ομάδος κ. Χρήστο Κυριλίδη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Βασίλειο Μιρκόπουλο, αλλά και με τον Βουλευτή κ. Ζήση Τζηκαλάγια και την Πρόεδρο του Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας κ. Κάλλη Κυριακίδου, διάφορα θέματα του χωριού, της ομάδος και του αθλητισμού.

Ιερατική Σύναξη Σεπτεμβρίου

Το πρωί της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό πραγματοποιήθηκε η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς εν΄ όψη της αρχής του νέου Εκκλησιαστικού Έτους.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους Ιερείς σχετικά με τον αγώνα του Ιερέως στον σύγχρονο κόσμο και στην συνέχεια τους ενημέρωσε για τα διάφορα εκκλησιαστικά ζητήματα της Ιεράς Μητροπόλεως και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου. Επίσης, διάβασε την ποιμαντορική του εγκύκλιο σχετικά με την έναρξη των κατηχητικών σχολείων και γενικότερα της ποιμαντικής χρονιάς και προέτρεψε τους Ιερείς να δώσουν βαρύτητα στο θέμα αυτό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.