Με μεγάλη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η πάνσεπτη Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Χιλιαδούς, μετόχιο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη.

Η φετινή πανήγυρη προξένησε ιδιαίτερη χαρά στους πατέρες της Ιεράς Μονής, αλλά και στούς ευλαβείς κατοίκους της Λάμαρης, των Στροπώνων και των άλλων παραδιρφύων Κοινοτήτων, αφού ήταν η πρώβτη μετά την ανακαίνιση του Καθολικού της Ιεράς Μονής, η οποία έγινε με πόρους της Ιεράς Μονής και τις κατάλληλες εγκρίσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και κατασυγκίνησε τους πάντες.

Αφ’ εσπέρας Τρίτη 14 Αυγούστου ετελέσθη η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, στην οποία προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου, Εφημέριος Βατώντα.

Την επομένη ημέρα, Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 προεξήρχε στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως.

Την άψογη διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως και την προετοιμασία του φαγητού-πανηγυριού, το οποίο προσφέρθηκε στους ευλαβείς προσκυνητές ανήμερα της μεγάλης Εορτής, ανέλαβε ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Αρχιμ. Ιάκωβος Μπαλωμένος με τους εκλεκτούς εθελοντές και φίλους της Ι. Μονής.
Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλε θαυμάσια Χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του κ. Ιωάννου Τεβεκέλη.
Πλήθος πιστών στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Χιλιαδούς

Πλήθος πιστών στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Χιλιαδούς

Πλήθος πιστών στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Χιλιαδούς


Πλήθος πιστών στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Χιλιαδούς

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.