Η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρουστο τιμήθηκε στον φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πλήθος πιστών προσήλθε με ευλάβεια στο Ιερό Παρεκκλήσιο για να προσκυνήσουν τόσο την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανο της Αγίας Παρασκευής, όσο και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Παντελεήμονος, που φυλάσσεται τις ημέρες αυτές στο Ιερό Παρεκκλήσιο προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας και στο πνευματικό κάλλος της λαοφιλούς Αγίας Παρασκευής, επισημαίνοντας ότι η Αγία Παρασκευή αποτελεί το ζωντανό πρότυπο εφαρμογής του Ευαγγελικού λόγου, ευχόμενος η χάρη της να ανοίξει τους οφθαλμούς της ψυχής τουκαθενός από εμάς και να αγαπήσουμε τον Θεό και τον πλησίον.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας και ώρα 7.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής.

Ακολούθως, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος.

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Παντελεήμονος θα παραμείνει σε προσκύνηση στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής μέχρι την Κυριακή 31 Ιουλίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.