Πάγκοι με φαγητά και διάφορα εμπορεύματα στήθηκαν στο χωριό.

Για άλλη μία χρονιά χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν στο ξακουστό μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη για να τιμήσουν, παραμονή της γιορτή της, την Αγία.

Στο χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδος από νωρίς άρχισαν να συρρέουν πιστοί προκειμένου να εκπληρώσουν το τάμα τους και να ζητήσουν την προστασία της.

Τα τελευταία 24ωρα, μάλιστα, έχουν στηθεί πάγκοι και εμπορεύματα από την κεντρική πλατεία της Βόνης έως την εκκλησία, εμπορεύματα που έχουν τα πάντα: από φαγητό μέχρι κερί και λιβάνι.

Η Αγία Μαρίνα καταγόταν από την Πισιδία και ήταν κόρη του Αιδεσίου, ο οποίος ήταν ιερέας των ειδώλων. Η Αγία Μαρίνα όταν ήταν 12 ετών έχασε τη μητέρα της και τη μεγάλωσε μια άλλη γυναίκα. Στη χριστιανική πίστη κατηχήθηκε από χριστιανούς συμπολίτες της.

Έτσι όταν έγινε 15 ετών ήταν πλέον έτοιμη να δεχτεί τον αγώνα του μαρτυρίου. Το γεγονός αυτό μαθεύτηκε αμέσως και έτσι ο ηγεμόνας της περιοχής διέταξε να τη συλλάβουν και να την φέρουν ενώπιόν του.

Αμέσως θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Τη ρώτησε ποια είναι και ποια είναι η πίστη της και αυτή του απάντησε ότι ονομάζεται Μαρίνα και είναι χριστιανή και ότι είναι γέννημα-θρέμμα της Πισιδίας.


Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.