Με την καλούμενη εκκλησιαστική λαμπρότητα, αλλά τη δέουσα θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίωνος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Θερμά υποδέχθηκε το νέο Μητροπολίτη ο Σεβασμιώτατος Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ως τοποτηρητής της Μητρόπολης, ενώ παρόντες είναι επίσης Αρχιερείς -μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος- και κληρικοί, ο δήμαρχος, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Ζαχαράκη και πλήθος λαού.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Σεραπίων είχε τονίσει μεταξύ άλλων: «Αισθάνομαι βαθειά την ανάγκη, κατ᾽ αυτήν την ευλογημένη στιγμή, να δοξολογήσω και να ευχαριστήσω εξαιρέτως τον Κύριον ‘’κατά πάντα και διά πάντα’’, για τις πολλαπλές δωρεές και ευεργεσίες Του προς εμέ τον ανάξιο, τις φανερές και αφανείς, απ’ αρχής της ζωής μου μέχρι και σήμερα, οπόταν επέβλεψεν επί την ελαχιστότητά μου και επέτρεψε να φθάσω στην ώρα αυτήν της χειροτονίας μου εις Επίσκοπον της αποστολοβαδίστου και παναγιοφρουρήτου Εκκλησίας της Ελλάδος», ανέφερε συγκινημένος ο νέος Μητροπολίτης.

Εκτός από την πλήρη αφοσίωση και την απόλυτη προσηλώσή του στον Χριστό και το Άγιο Αυτού Ευαγγέλιο, ο κ. Σεραπίων, αφενός μεν εξέφρασε την προσήλωσή του προς τον πάνσεπτο Πατριαρχικό Θρόνο της Βασιλίδος των πόλεων και τον υιϊκό του σεβασμό προς τον Προκαθήμενό του, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο της Μητρός Εκκλησίας, αφετέρου δε εξέφρασε την άπειρη ευγνωμοσύνη και την απόλυτη υπακοή και αφοσίωσή του στην Ιερά Σύνοδο της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Άγιο Αυτής Πρόεδρο κ.κ. Ιερώνυμο, οι οποίοι ορθοτομούν τον λόγον της Θείας Αληθείας, ως θεματοφύλακες των ιερών Κανόνων και των εκκλησιαστικών Παραδόσεων.

Κλείνοντας τον χειροτονητήριο λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραπίων, αναφερόμενος στον εκουσίως παραιτηθέντα Μητροπολίτη πρώην Παραμυθίας κ. Τίτο τόνισε ότι «τίποτε από όσα αγωνίστηκε να πραγματώσει δεν θα σταματήσει. Όλα θα συνεχιστούν με νέα πνοή» και συνέχισε: «Απευθύνω θερμό χαιρετισμό προς τον θεόλεκτο λαό των περιοχών της Παραμυθίας, των Φιλιατών, του Γηρομερίου και της Πάργας, διαβεβαιώνοντάς τους ότι, του Θεού συνεργούντος μοι, θα αγωνισθώ με ‘’καιομένη καρδία’’ και θα αναλώσω δι’ αυτούς κάθε ικμάδα μου, σωματική και πνευματική, στοιχώντας στον λόγο του Αποστόλου των Εθνών Παύλου: ‘’Σπούδασον σεαυτόν δόκιμον παραστήσαι τω Θεώ, εργάτην ανεπαίσχυντον, ορθοτομούντα τον λόγον της αληθείας’’».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.