Το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Ματρώνας που βρίσκεται στην περιοχή Τοξεύτρας στην Πέγεια, και που κτίστηκε μετά από τάμα δύο νέων παιδιών, γιορτάζει σήμερα 2 Μαΐου.

Η πρωτοβουλία της Μαρίας και του Ανδρέα αγκαλιάζεται κάθε χρόνο και περισσότερο. Πέρσι δεν γιορτάστηκε η ονομαστική της Αγίας Ματρώνας λόγω της πανδημίας.

Ο εσπερινός τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής στις 18:30 προϊσταμένου του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου κ. Τυχικού ημέρα της εορτής της Αγίας Ματρώνας. Το πρωί στις 06:30 της Δευτέρας τελέστηκε η θεία λειτουργία. Το μικρό εκκλησάκι βρίσκεται σε μια πανοραμική τοποθεσία στην περιοχή της Τοξεύτρας στην Πέγεια και κτίστηκε με την πρωτοβουλία της Μαρίας Αερινιώτη και του Ανδρέα Αθανασιάδη, αλλά και με την έμπρακτη στήριξη του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Η Μαρία πολιτικός μηχανικός 37 ετών σήμερα, διαγνώσθηκε πριν από μερικά χρόνια με λευχαιμία η οποία θεραπεύτηκε εδώ και καιρό. Μετά από αυτή την περιπέτεια υγείας της κατάφερε να δημιουργήσει τη μικρή εκκλησία.

Η Μαρία Αερινιώτη έμαθε για την Αγία Ματρώνα όταν ένας πνευματικός την επισκέφτηκε στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στην Αγγλία και της δώρισε την εικόνα της. Από τότε την έχει μαζί της στην ψυχή της και στην καρδιά της.

Ο Ανδρέας και αυτός αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στη ζωή του ενώ με τη Μαρία γνωρίστηκαν μέσω κοινού γνωστού μετά τη διάγνωση της στο Νοσοκομείο.

Τα δύο παιδιά μπορεί να ταλαιπωρήθηκαν ωστόσο κατάφεραν να δημιουργήσουν την μικρή και όμορφη εκκλησία με τη συμβολή του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.