Το απόγευμα της Κυριακής, με ιδιαίτερη κατάνυξη έγινε η μεταφορά της Εικόνας της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Δευτεράς στο Σπήλαιο της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν έγινε η καθιερωμένη πομπή από το Ναό στο Σπήλαιο, αλλά σε πολύ κοντινή απόσταση από το Σπήλαιο.

Την εικόνα υποδέχθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Στη συνέχεια εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας και στο τέλος ανεπέμφθη δέηση για την κατάπαυση των πυρκαγιών.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Νικολαΐδης, οι Πρεσβύτεροι Διονύσιος και Ανδρέας, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, παρότρυνε τους πιστούς να εναποθέτουν τα αιτήματά τους στην Υπεραγία Θεοτόκο και να στρέψουμε όλοι τα βλέμματά μας προς κάθε πάσχοντα συνάνθρωπό μας, αλλά και προς τους ασθενείς συνανθρώπους μας που βρίσκονται διασωληνωμένοι λόγω της πανδημίας στα νοσηλευτήρια και προς τους πυρόπληκτους αδελφούς μας στην Ελλάδα.

Τέλος, ευχαρίστησε τους Ιερείς και την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ναού του Αγίου Νικολάου Κάτω Δευτεράς, που παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας εντούτοις συνεχίσουν να διατηρούν το έθιμα τόσων χρόνων με το Ιερό Προσκύνημα. Ακόμη δε ευχαρίστησε τα Κοινοτικά Συμβούλια Πάνω και Κάτω Δευτεράς για τη συνεργασία με τους Ιερείς και την εκκλησιαστική Επιτροπή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.