Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Κυριακή 23 Ιουλίου η χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ντόρνα κ. Δαμασκηνού, Βοηθού Επισκόπου της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραουντίου.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας κ. Θεοφάνης και συλλειτούργησαν Ιεράρχες του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Ο Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας στην ομιλία του αναφέρθηκε στα βασικά καθήκοντα του Ιεράρχη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: ”Ο Επίσκοπος θα πρέπει να έχει το νου του στον Χριστό και το ποίμνιό του. Επίσης στην επισκοπική του διοίκηση θα πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση.”

Κλείνοντας ευχήθηκε στον νέο Επίσκοπο Ντόρνα κ. Δαμασκηνό ο Θεός να τον ενδυναμώνει και να τον ευλογεί ώστε να υπηρετεί την Εκκλησία με ταπείνωση, θάρρος και υπομονή.

Τέλος από την πλευρά του ο Επίσκοπος Ντόρνα στον χειροτονητήριο λόγο του μεταξύ άλλων ανέφερε: ”Αγνοώντας το νεαρό της ηλικίας μου υπόσχομαι με την Χάρη του Θεού να σηκώσω τον Σταυρό της Ιεραρχικής μου διακονίας, ξεκινώντας αυτή τη νέα μου αποστολή με ταπείνωση και ευγνωμοσύνη.”

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.