Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενώ η 29η Μαΐου είναι ως γνωστόν η αποφράδα ημέρα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Η Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος στο Harrow – ΒΔ Λονδίνου, η οποία δεν ξεχνά ποτέ τις εθνικές επετείους, οργάνωσε ειδική Εκδήλωση Μνήμης, την Κυριακή 21η Μαΐου 2017. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής Εθνικό Μνημόσυνο, από τον Ιερ. Προϊστάμενο Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, ο οποίος εδεήθη ως εξής:

Έτι δεόμεθα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευκλεώς αγωνισαμένων και ηρωικώς πεσόντων επί των επάλξεων της Βασιλίδος των Πόλεων τελευταίων αυτής προμάχων, Κωνσταντίνου του αειμνήστου ημών Βασιλέως και Αυτοκράτορος, του Παλαιολόγου, και των συν Αυτώ πεσόντων ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών, έτι δε και πάντων των εν τη αυτή Πόλει και των απανταχού της Ελληνικής γης εν τοις χρόνοις της δουλείας του Γένους ημών και κατά την Γενοκτονίαν των Ελλήνων του Πόντου σφαγιασθέντων και μαρτυρικώς θανόντων, υπέρ της Ορθοδόξου ημών Πίστεως και της ενδόξου Ελληνικής ημών Πατρίδος, πατέρων ημών, και υπέρ του συγχωρηθήναι αυτοίς παν πλημμέλημα εκούσιόν τε και ακούσιον.

λονδίνο

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.