του Νίκου Σαλέπη

Η Εξόδιος Ακολουθία του Αρχιμανδρίτη Ευγένιου Θεοδωσιάδη τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Παναγίας Επίσκεψης Τρικάλων, παρουσία πλήθους κόσμου, αφού ο Γέροντας είχε πολλά πνευματικά παιδιά και όλα αυτά τα χρόνια διακρίθηκε για την χριστιανική του αγάπη.

Έτσι ήταν αναμενόμενο να υπάρξει και η ανάλογη ανταπόκριση από την πλευρά των πιστών, που του είπαν το ύστατο χαίρε. Μαζί τέλεσαν την Εξόδιος Ακολουθία, σε μια ιστορική στιγμή για την τοπική εκκλησία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένοι από τους Σεβ. Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο και Αυλώνος κ. Χριστόδουλο.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο Αρχιμανδρίτης π. Νήφων, ενώ για τον βίο και το έργο αναφέρθηκαν οι δύο Μητροπολίτες π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος και Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Παρέστησαν εκπρόσωποι Μοναχών-χές, από τις Ι.Μ. Δουσίκου, Μετεώρων, Βυτουμά κ.α. Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης και πολιτικά πρόσωπα.

Η ταφή έγινε στο 1ο νεκροταφείο Τρικάλων, κοντά στα πνευματικά του παιδιά, όπως ήταν η επιθυμία του ιδίου.

eygenios-khdeia-11.jpg

eygenios-khdeia-23.jpg

eygenios-khdeia-34.jpg

eygenios-khdeia-40.jpg

eygenios-khdeia-43.jpg

eygenios-khdeia-46.jpg

eygenios-khdeia-52.jpg

eygenios-khdeia-55.jpg

eygenios-khdeia-60.jpg

eygenios-khdeia-61.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.