Γράφει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Θεοτόκου Καλλίπετρας, Αρχιμανδρίτης Παλαμάς - Με μεγάλη ανταπόκριση στην πρόσκληση των Φιλων Καλλίπετρας ο κόσμος στο Μοναστήρι.

Ο Σύλλογος Φίλων Μονής Καλλίπετρας πραγματοποίησε Παράκληση ενώπιον της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας, το απόγευμα της Κυριακής 24 Ιουνίου 2018. Από νωρίς κατέκλυσε ο δρόμος και ο χώρος του πάρκινγκ της Μονής, από πλήθος αυτοκινήτων.

Στη Μονή κατέφθασαν εκατοντάδες προσκυνητές για να συμπαρασταθούν τους πατέρες για τους δικαστικούς αγώνες που ξεκινούν τη Δευτέρα 25 Ιουνίου τ.ε.

Η ιστορική Μονή με διάρκεια ζωής περί τη μία χιλιετία και εδράζεται σε απόκρυμνα και δύσβατα μέρη, δέχεται μια συντονισμένη και καταιγιστική επίθεση από το Δασαρχείο Βεροίας.

Μια σειρά μηνύσεων για το ίδιο θέμα, έναν ελαιώνα 700 ετών, αποδίδει στον ηγούμενο Αρχιμ.Παλαμά, την φύτευση των αιωνόβιων δένδρων (!!!) και την κατασκευή περίφραξης!

Να σημειωθεί ότι οι μηνύσεις δεν γίνονται προς τη Μονή και τον νόμιμο εκπρόσωπό της (όπως είναι λογικό) αλλά εντελώς περίεργα γίνονται στο φυσικό πρόσωπο του ηγουμένου (ως λαϊκού Κυριλλίδη Ιωάννη) ο οποίος τάχα προσπαθεί να οικειοποιηθεί δημόσια εκτάσεις για τον εαυτό του!

Όλα αυτά πριν κυρωθούν οι Δασικοί χάρτες κι ενώ υπάρχει πλούσιο αποδεικτικό υλικό ότι ο ελαιώνας είναι κτήμα της Μονής Καλλίπετρας. Η όλη διαδικασία ολοκληρώνει τον παραλογισμό της, με την βεβιασμένη τοποθέτηση των ακροαματικών δικαστικών διαδικασιών, εσπευσμένα, προ των θερινών διακοπών των Δικαστηρίων με μια βιασύνη που δεν έχει βάση.

Πέραν τούτων, το Δασαρχείο επέβαλε πρόστιμο 12.800 στο προσωπικό ΑΦΜ του π.Παλαμά (!!!) πριν ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαμάχες.

Κατά τις δηλώσεις των συμμετεχόντων στην κοινή δέηση η τοπική κοινωνία είναι σαφώς ενοχλημένη από την άδικη και με σχέδιο εξόντωσης συμπεριφορά των υπευθύνων.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο  Το Δημόσιο απειλεί με δικαστήρια τον π. Παλαμά και τη Μονή Καλλίπετρας παραμονές Χριστουγέννων.

Πλήθος Ελλήνων στο πλευρό της Μονής Καλλίπετρας για τη δικαστική διαμάχη με το δημόσιο Πλήθος Ελλήνων στο πλευρό της Μονής Καλλίπετρας για τη δικαστική διαμάχη με το δημόσιο Πλήθος Ελλήνων στο πλευρό της Μονής Καλλίπετρας για τη δικαστική διαμάχη με το δημόσιο Πλήθος Ελλήνων στο πλευρό της Μονής Καλλίπετρας για τη δικαστική διαμάχη με το δημόσιο

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.