ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ (dypa.gr) 2023 ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ- ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (efka.gov.gr) – Τι ισχύει!

NEWS: Δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ (oaed.gr) νωρίτερα από ποτέ μπαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανέργων. Όπως ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ (dypa.gr), τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 ξεκινά η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων μαζί με τα τακτικά επιδόματα που αφορούν τους ανέργους. Ειδικότερα, καταβάλλεται η τακτική επιδότηση ανεργίας, η επιδότηση μακροχρόνιας ανεργίας και το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων.

Οι πιστώσεις των τακτικών επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων πραγματοποιούνται με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Γι’ αυτό, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Οι πληρωμές, σημειώνει το Powergame.gr, εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ). Διευκρινίζεται ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 4 Δεκεμβρίου 2023 έως 5 Ιανουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί, μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά ΕΔΩ (Εργασία και Ασφάλιση > Ανεργία > Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).

Ποιοι δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων 2023 από τον ΟΑΕΔ

Δικαιούχοι του Δώρου Χριστουγέννων 2023 είναι όλοι οι εγγεγραμμένοι επιδοτούμενοι άνεργοι από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) το χρονικό διάστημα 1 Μαΐου με 31 Δεκεμβρίου 2023. Οι μακροχρόνια άνεργοι δεν δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων στους δικαιούχους του πρώην ΟΑΕΔ γίνεται σε:

• Επιδοτούμενους ανέργους,
• δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας,
• δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας και
• δικαιούχους του επιδόματος εργασίας.
Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ και υπολογισμός

Ολόκληρο το ποσό ανέρχεται στα 479 ευρώ. Το τελικό ύψος του ποσού που πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ανέργων, εξαρτάται από τους μήνες επιδοτούμενης ανεργίας.

Ειδικότερα, η περίοδος υπολογισμού που λαμβάνει υπ’ όψιν της η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) ξεκινά από την 1η Μαΐου. Αναλυτικά:
Κάθε μήνας επιδότησης αντιστοιχεί σε τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας, δηλαδή: 3 (ημέρες) Χ 19,16 ευρώ (ημερήσιο επίδομα) = 58,47 ευρώ, για περιπτώσεις που η επιδότηση δεν καλύπτει όλο το χρονικό διάστημα.
Για τους επιδοτούμενους ανέργους που εργαζόταν με αποδοχές μερικής απασχόλησης το επίδομα Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2023 αντιστοιχεί σε 359,25 ευρώ. Εφόσον το χρονικό διάστημα επιδότησης ανεργίας για μερική απασχόληση είναι μικρότερο, η αναλογία προκύπτει: 3 (ημέρες) Χ 14,37 ευρώ (ημερήσιο επίδομα) = 43,11 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων 2023 στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα είναι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. Η μη καταβολή των χρημάτων αποτελεί ποινικό αδίκημα και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η επιστροφή τους στον εργοδότη μετά την πληρωμή.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ 2023 ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ- ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – Όλα όσα ισχύουν!
Τα 717 εκατ. ευρώ φτάνει το συνολικό ποσό που θα διαθέσει η κυβέρνηση για την οικονομική ενίσχυση των πολιτών για τον μήνα Δεκέμβριο, μέσα από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και άλλες έξι ακόμη παροχές. Ειδικά σε ό,τι αφορά τους δικαιούχους του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, τέσσερις κατηγορίες πολιτών θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αφού πρώτα προανήγγειλε το πακέτο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το συγκεκριμένο μέτρο, σύμφωνα με το Newsbomb.gr, αφορά τέσσερις κατηγορίες πολιτών, με την κυβέρνηση να ακολουθεί πιστά το πλάνο της για τη στήριξη των ευαλώτων.
ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ 2023 ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ- ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ -Αναλυτικά, τις έκτακτες ενισχύσεις θα λάβουν οι εξής ομάδες πολιτών:
800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ, θα λάβουν επιπλέον μιάμιση δόση επιδόματος παιδιού. Ενδεικτικά το συνολικό ποσό (αρχικό ποσό συν επιπλέον μιάμιση δόση) που θα λάβει το Δεκέμβριο μια οικογένεια με τρία παιδιά κυμαίνεται από 280 έως 700 ευρώ.
1,055 εκατ. συνταξιούχοι που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν κάτω των 10 ευρώ και λαμβάνουν άθροισμα κυρίων συντάξεων έως 700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ.
Οι ίδιοι θα λάβουν αύξηση στις συντάξεις τους από 1-1-2024. Έτσι, ένας συνταξιούχος με αποδοχές 600 ευρώ θα λάβει συνολική αύξηση (έκτακτο επίδομα 150 ευρώ + αύξηση περίπου 3 % από 1.1.2024) σε ετήσια βάση 366 ευρώ ή 5,1 %. Την ίδια έκτακτη ενίσχυση (150 ευρώ) θα λάβουν τον Δεκέμβριο και οι 33.000 δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα.

210.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος. Υπενθυμίζεται ότι από τον Δεκέμβριο, όπως έχει ανακοινωθεί, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αυξάνεται κατά 8 %. Έτσι, μια τετραμελής οικογένεια θα λάβει το Δεκέμβριο συνολικά 648 ευρώ (αρχικό επίδομα + αύξηση 8 % + έκτακτο επίδομα).
225.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ, του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ θα λάβουν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.
Αλλά εκτός από τις παραπάνω καταβολές, για το μήνα Δεκέμβριο είναι γνωστό ότι θα δοθούν και τα παρακάτω:
Επίδομα 100-200 ευρώ στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά.
Διπλάσιο ποσό market pass και επέκταση του για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο για τους πολίτες στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες καταστροφές.
Επίδομα θέρμανσης για όλες τις πηγές ενέργειας το οποίο από 1-1-2024 επεκτείνεται και στους λογαριασμούς ρεύματος.
Το Youth Pass σε νέους 18-19 ετών.
Το αυξημένο κατά 8 % ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Την επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε αγρότες, για το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν.

Η καταβολή

Η διαδικασία για την καταβολή της ενίσχυσης των δικαιούχων πέρυσι ήταν η εξής:

Αρχικά έπρεπε να εισέλθουν στην πλατφόρμα του gov.gr εδώ, με τους κωδικούς TaxisNet
Μετά καταχωρούσαν ή επικαιροποιούσαν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της ενίσχυσης, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση
Η ΔΥΠΑ έλεγχε την πλήρωση των προϋποθέσεων μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ, ΓΓΠΣΔΔ).

Η καταβολή της ενίσχυσης γίνονταν αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι πιστώνονταν εντός 3 εργάσιμων ημερών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.