ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Tις λεπτομέρειες εφαρμογής της διαδικασίας ελέγχου για την χορήγηση της ειδικής καλλιεργητικής ενίσχυσης για το βαμβάκι περιόδου 2020/21, καθορίζει εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με την οποία οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις παραδόσεις τους στα εκκοκκιστήρια το αργότερο ως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι ανέρχεται σε 749,38 € ανά εκτάριο εφ όσον η επιλέξιμη προς ενίσχυση έκταση δεν ξεπεράσει τα 250.000 εκτάρια σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 1307/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Η ειδική ενίσχυση χορηγείται στους παραγωγούς που καλλιεργούν βαμβάκι σε επιλέξιμες εκτάσεις και έχει δηλωθεί, η καλλιέργεια, στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης.

Οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, παραλαμβάνουν, επεξεργάζονται και αποστέλλουν τα στοιχεία των παραδόσεων βάμβακος στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η μέση απόδοση του εκκοκκιστηρίου στο οποίο έχουν παραδώσει οι παραγωγοί πρέπει να είναι άνω του 32% η οποία παρακολουθείται και επιβεβαιώνεται με τελικό ισοζύγιο.

Πότε μπαίνει το επίδομα παιδιού α21 του ΟΠΕΚΑ

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολη Νο, 3 όπως έχει επισημάνει ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει διευρυμένα κριτήρια, καλύπτοντας και εταιρείες χωρίς προσωπικό και χωρίς ταμειακή μηχανή αν ανήκουν σε συγκεκριμένους ΚΑΔ που θεωρούνται πληττόμενοι.

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν υποβάλει αίτημα και έχουν επιχορηγηθεί από τον πρώτο και το δεύτερο κύκλο, μπορούν να υποβάλουν εκ νέου αίτημα. Ωστόσο από το ποσό που θα λάβουν τώρα θα αφαιρεθούν οι επιχορηγήσεις του πρώτου και του δεύτερου κύκλου.

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι ουσιαστικά ένα χαμηλότοκο δάνειο του ελληνικού δημοσίου μερικά ή ολικά επιστρεπτέο. Υπάρχει περίοδος χάριτος έως το τέλος του 2021 και το υπόλοιπο ποσό πρέπει να διατεθεί σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις σε συνολικό εύρος πενταετίας.\

ΕΝΦΙΑ : Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις ανακοινώσεις που αναμένονται το βράδυ από τον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα περιλαμβάνουν μια δέσμη μέτρων για την βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας σε όσους έχουν πληγεί, αλλά και μια δέσμη μεσοπρόθεσμων μέτρων με φοροαπαλλαγές.

Διευκρίνισε δε ότι στα μέτρα αυτά, θα περιλαμβάνονται μειώσεις στην εισφορά αλληλεγγύης, τις ασφαλιστικές εισφορές και τον ΕΝΦΙΑ, το ακριβές ύψος των οποίων θα προσδιοριστεί από τον Πρωθυπουργό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.