ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) 2023: ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ … ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (efka.gov.gr) ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! – Δελτίο αγροτών!

NEWS: Πριν το τέλος του έτους βάζει τώρα την πληρωμή της εξισωτικής ο ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr).

Όπως υποστηρίζει ο Οργανισμός προέβη στον υπολογισμό των ποσών ένταξης και στην 1η ανάρτηση της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2023, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενστάσεων και οριστικής κατάταξης, προκειμένου να καταβληθεί η ενίσχυση πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

Επίσης, με την διόρθωση των ευρημάτων του monitoring, ο ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) προχωράει τις διαδικασίες για την πληρωμή της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης και της εξόφλησης της Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) , σύμφωνα με το agrotypos.gr, είναι πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων να πληρωθεί εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, η αναδιανεµητική ενίσχυση και το ποσό των 14,5 εκατ. ευρώ για το Εθνικό Απόθεµα.

Στο μεταξύ χθες Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, πιστώθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το αγροτικό πετρέλαιο.

Δικαιούχοι επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, είναι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για τα έτη 2022 και 2023, έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως και την 31η Οκτωβρίου 2023 και τους έχει αποδοθεί η ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη» ή του «επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα».

ΕΚΤΑΚΤΟ!!! 240 ΕΥΡΩ ΩΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ! ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2023- ΠΛΗΡΩΜΗ!

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ 2023: ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ … ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! – Ημερομηνίες πληρωμών!
Xριστουγεννιάτικο μποναμά θα λάβουν πριν τις γιορτές 2,5 εκατ. συνταξιούχοιopeke, οι οποίοι θα πληρωθούν τις αυξήσεις των συντάξεων, το επίδομα προσωπικής διαφοράς, και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης (πρώην επιταγή ακρίβειας).

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν από τον ΕΦΚΑ:

την Τετάρτη 20 και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, ανάλογα με το πρ. ασφαλιστικό Ταμείο θα καταβληθούν οι αυξημένες κατά 3% συντάξεις του Ιανουαρίου
την Πέμπτη στις 21 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς ύψους 100 – 200 ευρώ σε 750.000 συνταξιούχους, οι οποίοι δεν θα λάβουν τις αυξήσεις εξαιτίας προσωπικής διαφοράς που ξεπερνά τα 10 ευρώ
Πριν την Πρωτοχρονιά (πριν τις 31/12/2023) θα πληρωθεί το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ύψους 150 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξεις έως 700 ευρώ που θα πάρουν την αύξηση 3% αλλά όχι το επίδομα προσωπικής διαφοράς. Η τελική αύξηση των συντάξεων κατά 3% από 1/1/2024 προκύπτει από την εκτίμηση για 3,9% πληθωρισμό και 2,4% ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης. Μάλιστα θα είναι μικρότερη η αύξηση κατά 0,15 ποσοστιαίες μονάδες, αφού θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός με την περσινή αύξηση, η οποία τελικά έπρεπε να είναι μικρότερη (7,75% δόθηκε ενώ θα έπρεπε να είναι 7,6%), λόγω αντίστοιχης μικρής διαφοράς του πληθωρισμού του 2022. Συνεπώς, η αύξηση βγαίνει φέτος 3,15% μείον το 0,15% από πέρυσι, προκύπτει 3% ακέραια αύξηση.
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, η πρόσθετη δαπάνη που θα επιφέρει στον ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) αυτή η αύξηση (430 εκατ. ευρώ), δεν θα επηρεάσει τη θετική πορεία των Ασφαλιστικών Ταμείων, που εμφανίζουν πλεόνασμα λόγω της μείωσης της ανεργίας.

Ποιοι θα πάρουν ακέραια την αύξηση
Ειδικότερα, 1,5 εκατ. συνταξιούχοι θα πάρουν στο ακέραιο την αύξηση του 3% με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν προσωπική διαφορά μικρότερη των 10 ευρώ. Η εθνική σύνταξη για το 2024 θα οριστεί στα 426,17 ευρώ, από 413,76 ευρώ καθώς θα λάβει αύξηση 12,41 ευρώ.

Αντιστοίχως 3% θα αυξηθούν και οι ανταποδοτικές συντάξεις του κάθε συνταξιούχου.

Διπλά κερδισμένοι θα είναι 1,055 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι θα λάβουν την αύξηση του 3% αλλά και την έκτακτη ενίσχυση των 150 ευρώ (επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης) η οποία θα δοθεί σε συνταξιούχους:

με εισόδημα από κύριες συντάξεις έως 700 ευρώ το μήνα (8.400 το χρόνο)
χωρίς προσωπική διαφορά ή
με προσωπική διαφορά μικρότερη των 10 ευρώ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.