Δικαίωμα συμμετοχής έχουν, πλέον, όλες οι ατομικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εάν απασχολούν εργαζόμενους ή έχουν ταμειακή μηχανή, συμπεριλαμβανομένων και των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιστημόνων, υπό την προϋπόθεση ότι παρουσιάζουν μείωση τζίρου 20% τους μήνες αναφοράς (Σεπτέμβριο-Οκτώβριοο) και έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς τα 300 ευρώ.

Το ποσό οι δικαιούχοι το μαθαίνουν άμεσα αυτή τη φορά ?
Ναι φυσικά. Το ύψος του ποσού που θα λάβουν οι δικαιούχοι από το χρηματοδοτικό σχήμα παρουσιάζεται απευθείας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Να επισημάνουμε ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 προβλέπονται ακόμη ευνοϊκότεροι όροι ως προς τους δικαιούχους και το ύψος της ενίσχυσης, το 50% της οποίας είναι μη επιστρεπτέο, υπό τον όρο διατήρησης του επιπέδου απασχόλησης έως και την 31η/3/2021.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης σε πόσα βήματα μπορεί να ολοκληρωθεί ?
Η διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής 4 ολοκληρώνεται σε 2 βήματα:

Βήμα Α:

Συμπληρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία εσόδων-εξόδων της επιχείρησης στην εφαρμογή «ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ» στην πλατφόρμα του “myBusinessSupport”.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων αυτών, διότι μετά την οριστικοποίησή τους δεν είναι δυνατή η τροποποίησή τους.

Βήμα Β:

Μετά την οριστικοποίηση της δήλωσης στην εφαρμογή «ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ», πρέπει να συμπληρωθεί και να υποβληθεί οριστικοποιημένη αίτηση χορήγησης μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport”, μέσω της εφαρμογής «ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 4: ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ».

ΕΠΙΔΟΜΑ 534 ΕΥΡΩ

η ημερήσια αποζημίωση για το Δεκέμβριο θα ανέλθει στα 17,8 ευρώ (534 ευρώ : 30 ημέρες) έναντι των 26,6 ευρώ (800 ευρώ : 30 ημέρες) που ίσχυαν το Νοέμβριο.

Έτσι η αποζημίωση την οποία θα λάβουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα βγουν σε αναστολή για το πρώτο 7ημερο του Δεκεμβρίου θα ανέλθει στα 124,6 ευρώ (7 ημέρες Χ 17,8 ευρώ/μέρα).

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, για τις αναστολές του πρώτου 7ημερου του Δεκεμβρίου, θα ισχύουν οι ίδιοι όροι που ίσχυσαν για τις αναστολές του Νοεμβρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.