ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Ειδικότερα σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος και την αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων, χρηματοδοτεί τους αγρότες, ώστε να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις που η ίδια η Ευρώπη θέτει, οι οποίες απαιτήσεις, όμως, τους κάνουν λιγότερο ανταγωνιστικούς έναντι των αγροτών τρίτων χωρών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι έτοιμος να προχωρήσει στην καταβολή των δικαιούμενων ποσών στους παραγωγούς άμεσα και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αφού ολοκληρωθεί η εξόφληση της Βασικής, το Πρασίνισμα και των Νεαρής ηλικίας, την επόμενη εβδομάδα σειρά παίρνει η Εξισωτική Αποζημίωση, για να ακολουθήσει η έκτακτη ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών.

Σημειώνουμε ότι η ΚΑΠ αμείβει τους αγρότες για μια φιλική προς το περιβάλλον γεωργία και την παροχή δημόσιων αγαθών, που κανονικά δεν πληρώνονται από τις αγορές.

Εκτός απροόπτου εντός τριημέρου θα έχουν δοθεί οι εντολές για τις πληρωμές των αγροτών, που στο σύνολό τους θα υπερβούν κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ.

Μείωση του ενοικίου κατά 80% το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου θα έχουν οι πληττόμενες από τους περιορισμούς επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με εντολή του κράτους, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2021.

Το μέτρο αφορά περισσότερες από 200.000 επιχειρήσεις οι οποίες μένουν παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή μετά τις 16 Δεκεμβρίου.

Το μέτρο αφορά δηλαδή επιχειρήσεις όπως κινηματογραφικές αίθουσες και σινεμά, τον πολιτισμό γενικότερα, τα καταστήματα της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης, τα γυμαστήρια και τον αθλητισμό, τον τουρισμό, τις μεταφορές και όλα τα εμπορικά καταστήματα είτε λειτουργούν με το σύστημα του click away είτε όχι, καθώς όλα τα εμπορικά κασταστήματα νοούνται ως κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή.

Η μείωση του ενοικίου για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο κατά 80%, ισχύει «ανεξαρτήτως των υγειονομικών επιλογών την επόμενη περίοδο», όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.